13.6 C
Brussel

Vlaming wil hoofddoekenverbod, Open Vld en N-VA verzaken

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Uit onderzoek van HLN en VTM NIEUWS blijkt dat de meerderheid van de Vlamingen voorstander is van een hoofddoekenverbod op de werkvloer. In het regeerakkoord van de huidige Vlaamse regering wou men daar – op zijn minst – gedeeltelijk werk van maken. De bevoegdheden daartoe liggen bij ministers van Open Vld en N-VA, zo meldt De Standaard. Verder dan uitvluchten is het op vijf jaar tijd niet gekomen. 

Uit de DPG-peiling is gebleken dat 57 procent van de Vlamingen expliciet voorstander is van een hoofddoekenverbod op de werkvloer. 37 procent ziet er geen kwaad in. 8,8 procent neemt geen uitgesproken standpunt in. De huidige Vlaamse regering ging er gedeeltelijk werk van maken. “Bij de Vlaamse overheid moeten veel mensen met veel verschillende visies kunnen werken. Maar de uiterlijke tekenen van die persoonlijke overtuiging kunnen niet worden getoond”, valt te lezen in het regeerakkoord.

Vijf jaar verder, is er niks van in huis gekomen. Open Vld leverde beide ministers van Binnenlands Bestuur, zijnde Bart Somers en zijn opvolger Gwendolyn Rutten. Ondanks de onmiskenbare intentie van het regeerakkoord, maakte men er geen werk van.

Een ander stokpaardje dat in het regeerakkoord te vinden valt, met name het hoofddoekenverbod voor leerkrachten, werd evenmin gerealiseerd. De onderwijsbevoegdheid ligt bij N-VA-minister Ben Weyts. Beide partijen raken niet verder dan elkaar met de vinger te wijzen voor het gebrek aan daadkracht.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen