5.5 C
Brussel

Vlaamse beweging kleurt Ronde van Vlaanderen zwart-geel

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Deze zondag staat, naast Pasen, traditiegetrouw in het teken van de Ronde van Vlaanderen. Al jarenlang is ‘Vlaanderens Mooiste’ een feest van zwart-geel. De organisatie van het evenement krijgt steun vanuit de hele Vlaamse beweging, inclusief het Vlaams Belang. Op zondagochtend zijn militanten van het Vlaams Belang naar verschillende punten langs het parcours vertrokken om daar de Vlaamse vlag te tonen. Ook partijleider Tom Van Grieken was aanwezig en deelde zijn aanwezigheid via X.

Op zondag 31 maart ging de Ronde van Vlaanderen opnieuw van start. Topatleten vertrokken vanuit de Antwerpse binnenstad richting Oudenaarde in de hoop de felbegeerde trofee te winnen. Voor zo’n ware Vlaamse klassieker is het natuurlijk passend om de route te bevlaggen met Vlaamse vlaggen, een taak die de Vlaamse beweging al jarenlang op zich neemt.

Naast verschillende bewegingen zoals de Vlaamse Volksbeweging, Voorpost en de studenten van NSV!, doen ook politieke partijen mee met het bevlaggen van ‘de Hoogmis’ van het wielerseizoen. Zowel Jong N-VA als het Vlaams Belang hebben op verschillende locaties langs het parcours ‘Vlaanderens Mooiste’ bevlagd.

Samenwerking tussen V-partijen

De ietwat symbolische samenwerking tussen de twee Vlaams-nationalistische partijen verloopt al jaren in een vriendschappelijke sfeer. Velen zien hierin een teken van een mogelijke toekomstige rechtse Vlaamse regering.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken was vanochtend aanwezig in het centrum van Antwerpen om de start van het evenement mee te maken en deel te nemen aan het bevlaggen. Daar gaf N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever het startschot voor de koers.

BRON:X
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel (Lier, 2000°) is student Taal- en Letterkunde aan de KULeuven. Hij volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen