22.2 C
Brussel

Vlaams Belang wil ontradingscampagne tegen drugs in Antwerpen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang stelt voor om een label “Zeg nee tegen Drugs! Geen drugs in mijn café” in de Antwerpse horeca in te voeren. Hiermee wil ze een ontradingscampagne tegen drugs op poten stellen gezien Antwerpen, volgens metingen, het hoogste cocaïnegebruik heeft. De stad steekt op de lijst van grootste cocaïnesteden er met kop en schouders bovenuit. “Samen met de gebruikers moet iedereen in Antwerpen gesensibiliseerd worden dat drugsgebruik aangepakt en gestraft moet worden”, zegt Vlaams Parlementslid van het Vlaams Belang Filip Dewinter.

Uit rioolmetingen van het European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA) blijkt dat Antwerpen het hoogste cocaïnegebruik heeft van Europa. De stad meet dagelijks 2.381,4 mg/1.000 inwoners benzoylecgonine (metaboliet van cocaïne) in het afvalwater. Dat is meer dan het dubbele dan Brussel, dat vierde op de lijst staat. Redenen genoeg om volgens het Vlaams Belang de dramatische cijfers aan te pakken.

De Vlaams-nationalistische partij stelt voor een grote ontradingscampagne ten aanzien van drugsgebruik op poten te zetten. Vooral in het onderwijs, bij jeugd- en sportverenigingen, bij de horeca en in het uitgangsleven. Concreet wil men een label of sticker invoeren met de boodschap “Zeg nee tegen Drugs! Geen drugs in mijn café”. Dit voor de Antwerpse horeca.

Drugs mag nooit aanvaard worden volgens Vlaams Belang

Volgens Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) moeten uitbaters van horeca- en uitgangsgelegenheden beseffen dat ze een grote verantwoordelijkheid dragen in de bestrijding tegen drugsgebruik. “Samen met de gebruikers moet iedereen in Antwerpen gesensibiliseerd worden dat drugsgebruik aangepakt en gestraft moet worden”, verklaart het parlementslid. “De normalisering van drugs zorgt voor steeds meer problemen. Drugs nemen, mag nooit sociaal aanvaard worden.”

Ook het stadsbestuur draagt mee in de verantwoordelijkheid volgens het Vlaams Belang. Daarin staan N-VA en Vooruit tegenover elkaar. Waar de partij van Bart De Wever drugsgebruik verder wil criminaliseren, willen de socialisten drugsgebruik legaliseren. Dewinter merkt op dat er qua nieuwe stappen niets concreet gebeurt. Dit heeft als resultaat dat Antwerpen de cocaïnehoofdstad van Europa is geworden, luidt het.

Vince Leeman
Vince Leeman
Vince Leeman (Gent, 2000°) is masterstudent politieke wetenschappen en volgt binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen