6.6 C
Brussel

Vlaams Belang vraagt ontslag van staatssecretaris Sarah Schlitz (Ecolo)

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang eist het ontslag van staatssecretaris van Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo), dat meldt HLN. Volgens Kamerlid Frank Troosters (Vlaams Belang) heeft Schlitz in de Kamer gelogen over het gebruik van haar persoonlijk logo op de websites van gesubsidieerde organisaties. “Schlitz is twee keer zwaar in de fout gegaan”, stelt Troosters. “Voor elk van de beide fouten afzonderlijk is enkel een ontslag op zijn plaats.” Opmerkelijk: zelfs premier Alexander De Croo (Open Vld) zei dat de uitschuiver van Schlitz “niet voor herhaling vatbaar” is.

Uit een onderzoek van La Dernière Heure blijkt dat Schlitz dinsdag gelogen zou hebben over het gebruik van haar persoonlijke logo op de websites van gesubsidieerde organisaties. Schlitz vertelde aan de controlecommissie dat het om een onhandigheid ging.

Toch bleek uit documenten dat ze weldegelijk de opdracht gaf om haar persoonlijk logo te gebruiken. Zo zou ze de opdracht gegeven hebben om haar eigen logo te gebruiken op de website van de Kazerne Dossin. Daar stond het tussen neutrale logo’s van anderen gesponsorde overheden. Het is evenwel onwettig dat ministers gebruikmaken van een persoonlijk logo om zichzelf met publieke diensten in de schijnwerper te plaatsen.

Oppositie vraagt ontslag van Schlitz

“De staatssecretaris van Gelijke Kansen wou hier op een heimelijke en achterbakse wijze campagne voeren”, reageerde Frank Troosters in een mededeling. “Dit is een staatssecretaris compleet onwaardig. Zelfs De Croo geeft toe dat dit onaanvaardbaar is, maar de manier waarop Vivaldi omspringt met verantwoordelijkheidszin kennen we ondertussen. Niet minder dan ontslag is op zijn plaats.”

Ook N-VA-Kamerlid Sander Loones was streng voor Schlitz en eiste het ontslag van de groene staatssecretaris. “De staatssecretaris heeft dus niet alleen de wet overtreden, maar heeft ook niet deontologisch gehandeld. Dit is er zo over.”

In het parlement is ondertussen een motie ingediend met betrekking tot het ontslag. De meerderheid reageerde door de staatssecretaris een week ‘probabatie’ te geven. “Als er zich nieuwe feiten voordoen of als blijkt dat haar versie niet klopt” moet Schlitz “de eer aan zichzelf houden”, aldus fractieleider in de Kamer Maggie De Block (Open Vld) via Terzake donderdagavond.

Vince Leeman
Vince Leeman
Vince Leeman (Gent, 2000°) is masterstudent politieke wetenschappen en volgt binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen