21.4 C
Brussel

Vlaams Belang voorkomt opnieuw moskee in Essenbeek

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De plannen om een oude loods aan de Nijvelsesteenweg in Essenbeek om te bouwen tot moskee zijn voor de tweede keer nietig verklaard door de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Dat meldt Belga. Onder meer het Vlaams Belang sprak zich uit tegen het project en stapte ervoor naar de rechtbank.

Na een eerdere verhuizing kon de Halse moslimgemeenschap in 2018 een oude meubelfabriek in Essenbeek aankopen, achter de vroegere Lidl. Begin 2020 werd een aanvraag ingediend om het bedrijfsgebouw te verbouwen tot een moskee, voorzien van klaslokalen met bibliotheek, een vergaderlokaal, een conciërgewoning en voldoende parkeerplaatsen. Zowel het schepencollege als de provinciale deputatie stemde in met de plannen. Het Vlaams Belang en enkele misnoegde buren tekenden beroep aan.

Door het protest belandde het dossier bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Die besliste eind 2021 dat de goedkeuring door de provincie “te weinig gemotiveerd” is genomen. De provincie moest hierop haar werk overdoen, maar gaf uiteindelijk opnieuw groen licht aan het project. Inhoudelijk verschilde de nieuwe vergunning niet veel van de oude.

Tweede nietigverklaring

Hierop diende het Vlaams Belang voor een tweede maal beroep in bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Eerder deze week volgde de uitspraak dat de vergunning voor de moskee opnieuw nietig verklaard werd. Opnieuw wordt van de provincie Vlaams-Brabant een betere motivering verwacht.

“Zolang er geen vergunning is, mag de moskee Arrahman de loods niet als moskee gebruiken”, zegt senator Klaas Slootmans van het Vlaams Belang. “Het Vlaams Belang zal in elk geval alle juridische middelen gebruiken om de verhuizing van de moskee te voorkomen.” De partij van Slootmans is immers van mening dat alle verdere islamisering van Vlaanderen moet worden verhinderd.

BRON:Belga
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen