21.8 C
Brussel

Het Vlaams Belang toont solidariteit voor buschauffeur in Tienen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang toont solidariteit voor de buschauffeur in Tienen. Bij het incident werd een buschauffeur het slachtoffer van agressie door een groep ‘jongeren’. Het Vlaams Belang erkent de noodzaak om de veiligheid van buschauffeurs te waarborgen. Vrijwilligers en militanten trokken “met Vlaams Belang Brabant in Tienen de straat op uit solidariteit met de  buschauffeur van De Lijn die slachtoffer werd van agressie door ‘jongeren'”, zo tweette Kamerlid Joris De Vriendt (Vlaams Belang).

Op vrijdag verzamelden leden van het Vlaams Belang Brabant zich op straat om solidariteit te tonen met het slachtoffer van verkeersagressie in het openbaar vervoer eerder deze week. De toename van agressie in het openbaar vervoer is alarmerend, vindt de partij.

“De angst moet van kamp veranderen”

Ook Vlaams Belang-parlementsleden Suzy Wouters en Jan Laeremans waren betrokken bij de opkomst. De actie moet de vastberadenheid van het Vlaams Belang om de veiligheidssituatie in Vlaanderen te verbeteren tonen.

Het Vlaams Belang laat evenwel weten dat het niet blijft bij solidariteitsacties en ook concrete beleidsplannen voorlegt. “Daarvoor heeft Wim Verheyden al een lijst voorstellen gedaan aan minister van mobiliteit Lydia Peeters“, aldus Joris De Vriendt op Twitter.

Het gaat onder meer om betere cabines voor chauffeurs, dashcams en meer veiligheidspersoneel. Ook snelrecht en nultolerantie jegens geweldenaars zijn deel van het Vlaams Belang-programma.

Lees ook: 

Gewelddadige aanval op buschauffeur in Tienen

BRON:Twitter
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen