16.4 C
Brussel

Vlaams Belang trekt naar Raad van State tegen verbod op protestmeeting

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op Pinkstermaandag 29 mei om 14 uur staat er een protestbijeenkomst gepland in Brussel, georganiseerd door het Vlaams Belang en dit onder het motto ‘Doe ze Luisteren’. De door de PS-bestuurde stad Brussel heeft echter besloten om geen toestemming te verlenen voor de bijeenkomst op het Albertinaplein. “Vlamingen worden als tweederangsburgers behandeld in hun eigen hoofdstad”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.Wij laten het hier niet bij en trekken naar de Raad van State.”

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) communiceerde donderdag zijn verbod op de protestbijeenkomst van het Vlaams Belang. “Dit is een aanfluiting van de vrijheid van meningsuiting”, reageert Van Grieken.Niemand gelooft dat deze beslissing door iets anders is ingegeven dan door politieke redenen.”

“Het Vlaams Belang spreekt voor de Vlaming”

Het Vlaams Belang laat weten dat ze de beslissing juridisch zullen aanvechten en vastberaden zijn om de protestbijeenkomst door te laten gaan.

Wij laten Vlamingen niet monddood maken en laten het hier niet bij”, besluit voorzitter Van Grieken.Onze protestmeeting zal doorgaan, of de politici in Brussel dat nu leuk vinden of niet.”

Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen