20.6 C
Brussel

Vlaams Belang stelt ‘KO-plan’ voor tegen overlast op recreatiedomeinen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang herintroduceert zijn ‘KO-plan’. Dat is een reeks aan voorstellen die het Vlaams Belang wil invoeren tegen de overlast aan de Vlaamse kust en recreatiedomeinen door ‘jongeren’; veelal allochtone criminele jongemannen die uit zijn op geweld, rellen en vandalisme. De nationalistische partij doet dat nadat afgelopen weekend verschillende ernstige incidenten werden geregistreerd, onder meer in de Blaarmeersen.

Volgens het Vlaams Belang is een grote oorzaak van het probleem het miskennen van de aard van de criminaliteit, net als de achtergrond van de dadergroepen.

KO-plan tegen fake news

“Bijzonder ernstige zaken als rellen, het bekogelen van mensen en seksuele intimidatie worden omschreven als ‘incidentjes’ of ‘opstootjes’ van ‘Franstalige tienerjongens’”, zo vertelt Kamerlid Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) in een mededeling. “Zaken niet bij naam noemen of ronduit verzwijgen is uiteraard ook verspreiden van fake news. Telkens weer zijn de ‘jongeren’ in kwestie uit Brussel afgezakte jonge mannen met een migratieachtergrond uit Afrika. Hier speelt overduidelijk een cultureel element mee.”

In het KO-plan van de partij staan – wat het Vlaams Belang benoemt als – enkele ‘kant-en-klare’ voorstellen. Eerst en vooral moet er een nationaal verbod komen om in dit land nog recreatiedomeinen te betreden voor hardnekkige recidivisten, luidt het. Verder heeft het KO-plan nog enkele nieuwigheden waarin Depoorteres partij heil ziet:

  • Jaarlijks periodieke grenscontroles tussen 1 juli en 31 augustus om overlast door plegers vanuit Noord-Frankrijk of Nederland tegen te gaan.
  • Protocolakkoorden met Franse en Nederlandse politiediensten.
  • Tijdelijke gebruiksverboden van trein, tram en bus – gelijkaardig aan plaatsverboden.
  • Extra beveiliging voor ‘risicoritten’ van trein- en busdiensten.
  • De controle van toegangswegen, onder meer met ANPR-camera’s.
  • ‘Overlast-themazittingen’ om snelle afhandelingen binnen de rechtbanken mogelijk te maken.

Het gehele KO-plan is hier gratis verkrijgbaar.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen