9.7 C
Brussel

Vlaams Belang sabelt Ecolo-Groen neer over hoofddoek achter loket

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Ecolo-Groen Anderlecht wil meer hoofddoeken achter het gemeenteloket, zo werd deze week duidelijk. Schepen voor Gelijke Kansen Nadia Kammachi (Ecolo) kwam in Anderlecht namelijk met een opvallend voorstel op de proppen om de hoofddoek achter het gemeenteloket toe te laten. Het Vlaams Belang is niet te spreken over die motie. “Ecolo-Groen valt zo de grondwettelijke neutraliteit van onze samenleving aan, wellicht uit electoraal opportuinisme”.

“Het loket moet een afspiegeling zijn van de omringende samenleving”, zo verklaarde Nadia Kammachi van Ecolo. De politica kan zich kennelijk niet vinden in de (schijn van) neutraliteit in de gemeentelijke dienstverlening. Haar fractie, die bestuurt in coalitie met de PS, Vooruit.brussels, Les Engagés en DéFI, dient een motie in om het dragen van levensbeschouwelijke tekens toe te laten achter het gemeenteloket.

“Onbespreekbaar”, vindt Vlaams Belang

“Degoutant en onbespreekbaar”, zegt Lootens-Stael, fractievoorzitter voor het Vlaams Belang in het Brussels Parlement, in een mededeling. “Onder de noemer ‘diversiteit’ is Ecolo-Groen werkelijk tot alles bereid, ook al moet het grondwettelijk principe van neutraliteit hieraan geloven.” Kammachi raadpleegde niet eens haar coalitiepartners voordat ze de motie indiende, wat tot grote frustratie leidde binnen de meerderheid, klinkt het verder.

“Belangrijker dan het politiek getouwtrek is de verdoken agenda van Ecolo-Groen, die met zulke initiatieven de polarisatie en de vervreemding in de hand werkt”, vervolgt Lootens-Stael. “Indien de motie goedgekeurd zou worden, geeft de Anderlechtse gemeenteraad hiermee een totaal verkeerd signaal. Het is niet de gemeente die zich moet aanpassen aan haar burgers, maar de burgers die zich moeten aanpassen aan de grondwettelijke principes van ons land.”

Het afgelopen jaar stond het neutraliteitsbeginsel van de openbare dienstverlening al meermaals onder druk in Brussel door de linkse partijen, volgens het Vlaams Belang. “In Schaarbeek en Sint-Jans-Molenbeek probeerde men al met een gelijkaardige motie de hoofddoek toe te laten achter het loket”, besluit Lootens-Stael. “Indien men levensbeschouwelijke tekenen op de werkvloer wil dragen, zoekt men beter een andere sector dan de publieke dienstverlening.”

Lees ook:

Ecolo-Groen Anderlecht wil hoofddoeken achter het gemeenteloket

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen