13.4 C
Brussel

Vlaams Belang pleit voor behoud preventieve politieaanpak na verijdelde aanslag

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Met preventieve maatregelen kon de politie een aanslag op het commissariaat in Anderlecht voorkomen, zo meldt HLN. “Met het verijdelen van een aanslag op het hoofdcommissariaat van Anderlecht heeft deze aanpak haar nut al meer dan voldoende bewezen”, zegt Kamerlid Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) in een mededeling. “Er moet absoluut vermeden worden dat, na Parijs, de situatie met de zogenaamde jongeren ook hier in Brussel volledig ontspoort.”

Negen jonge criminelen, waarvan de jongste twaalf jaar is en oudste net de leeftijd van achttien jaar had bereikt, waren vrijdagavond op weg naar het commissariaat met molotovcocktails, brandversnellers, wapens en bivakmutsen. Een kordate preventie aanpak van de politie, kon de aanslag nipt vermijden.

“(…) met bivakmutsen, jerrycans en molotovcocktails de straat op gaan, is bijna normaal geworden en wordt geminimaliseerd. Als politiezone hadden wij een zeer duidelijke aanleiding dat de jongeren een aanslag wilden plegen en ons commissariaat in brand wilde steken. We hebben ingegrepen om erger te voorkomen”, geeft politiewoordvoerder Sarah Frederickx mee aan de redactie van HLN.

Preventieve aanpak belangrijker dan “politiek-correct mediagejammer”

“Het was duidelijk de bedoeling om brand te stichten in het plaatselijke commissariaat”, aldus Depoortere. “Omdat de politie sinds enkele dagen strikter controleert en daarbij meer mensen preventief aanhoudt wanneer men vermoedt dat er een gevaar is voor de openbare orde of een misdrijf kan worden gepleegd, werd een ramp voorkomen.”

“Als het erom gaat moord en doodslag te voorkomen, willen we daar het politiek-correcte mediagejammer over viseren van leeftijds- of bevolkingsgroepen graag bijnemen. Voor het Vlaams Belang primeert de veiligheid van de burgers, en dus moeten de preventieve acties zeker blijven doorgaan”, besluit het Kamerlid. “Tenslotte kan het hier even erg worden als in Frankrijk. Wij kampen immers met identieke problemen als onze zuiderburen: de volledige mislukking van de multiculturele samenleving.”

Senator voor het Vlaams Belang Bob De Brabandere treedt Depoortere hierin bij. “We zijn dit land aan het kwijtraken. De zachte aanpak heeft gefaald. Tijd voor een terugkeer naar het échte normaal”, klinkt het op Twitter.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen