5.5 C
Brussel

Vlaams Belang past voor tweede termijn Ursula von der Leyen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang wijst een tweede ambtstermijn van voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen resoluut af. “De [eerste] termijn van deze linkse handpop heeft lang genoeg geduurd”, reageert Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) in een mededeling. Het Vlaams Belang neemt von der Leyen de “klimaatwaanzin van de Green Deal en het verschrikkelijke EU-migratiepact” zeer kwalijk.

Ursula Von der Leyen heeft haar partij, de Duitse CDU-partij, laten weten dat ze een nieuwe termijn ambieert als voorzitter van de Europese Commissie. In 2019 werd de Duitse voorgedragen door toenmalig toenmalig Duits bondskanselier en partijgenoot Angela Merkel. Zij verving de veelal dronken Luxemburger Jean-Claude Juncker.

Maar veel verbetering ten aanzien van Juncker kwam er volgens het Vlaams Belang met von der Leyen niet. “Wat ons betreft, heeft haar tijd als commissievoorzitter lang genoeg geduurd”, zegt Vandendriessche maandag. “In 2019 werd ze met de hakken over de sloot verkozen, waarna ze zich ontpopte als de handpop van linkse en eurofanatici zoals Guy Verhofstadt (Open Vld). Het is aan haar beleid dat we de klimaatwaanzin van de Green Deal en het verschrikkelijke EU-migratiepact te danken hebben.”

Vandendriessche ziet zijn partij als een van de vele “patriottische partijen” in Europa “die de wind in de zeilen hebben en die resoluut ‘nee’ zeggen tegen de Europese bemoeienissen.”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen