5.9 C
Brussel

“Vlaams Belang is meer dan ooit partij voor de vrijheid”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Tijdens de plenaire zitting van het Vlaams Parlement legt Vlaams Parlementslid Sam van Rooy (Vlaams Belang) zowel minster van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open Vld) als minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) over de toenemende terreurdreiging enerzijds en de uitspraak in de Klimaatzaak anderzijds. “Onze vrijheid wordt bedreigd door enerzijds de moslimterroristen en anderzijds de vzw Klimaatzaak”, reageert van Rooy voor de camera van V-NIEUWS.

Uit de meest recente dreigingsanalyse van het OCAD, twee weken terug, blijkt dat terreurniveau 3 aangehouden blijft. De terreurdreiging blijft dus ernstig. Na de islamitische aanslag in Brussel in oktober werd het niveau verhoogd. Het Vlaams Belang eiste reeds eerder dat de regering de situatie ernstig neemt.

“Wij zijn natuurlijk, als Vlaams Belang, meer dan ooit de partij voor de vrijheid”, stelt van Rooy. “Enerzijds wordt die vrijheid natuurlijk bedreigd door de moslimterroristen, de toenemende terreurdreiging in dit land, de influx van moslimfundamentalisten en jihadisten die onophoudelijk is.”

Vrijheid verdedigen met hand en tand

“Ten tweede wordt onze vrijheid ook bedreigd door de vzw Klimaatzaak die nu het democratisch gekozen beleid van de Vlamingen wil doorbreken en dat via juridische weg doet en dus eigenlijk onze vrijheid afpakt om ons eigen beleid te voeren en om onze eigen toekomst te bepalen. Daar moeten wij ons koste wat kost tegen verzetten.”

Het hof van beroep in Brussel verplicht de overheid immers om sneller werk te maken van een grotere vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Volgens de Brusselse rechter zouden de Belgische staat, het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 moeten verlagen met 55 procent. De uitspraak is een gevolg van de rechtszaak die Klimaatzaak vzw negen jaar geleden aanspande tegen de overheid. Eerder werden ze reeds in het gelijk gesteld, maar alsnog gingen ze in beroep om een afdwingbare uitspraak te verkrijgen.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen