18 C
Brussel

Vlaams Belang eist transparantie op vlak van drugstests

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Europol-baas Catherine De Bolle waarschuwt voor de groeiende infiltratie van drugsmaffia in bedrijven, overheden en gerechtelijke instellingen. Ze benadrukt dat deze drugscriminaliteit een directe bedreiging vormt voor de democratie in de Europese Unie. “Europa is nu de belangrijkste markt geworden voor internationale drugshandelaren, in plaats van de Verenigde Staten”, aldus HLN. Tom Van Grieken (Vlaams Belang) reageert met een beleidsvoorstel: “Meer drugstests op regelmatige basis voor topambtenaren en politici!”

De Bolle maakt zich vooral zorgen over de toenemende gewelddadigheid die gepaard gaat met de drugshandel. Moorden, martelingen, explosies en ander extreem geweld met veel slachtoffers nemen toe.

Ze noemt hierbij als voorbeelden de spraakmakende moorden op bekende figuren zoals misdaadjournalist Peter R. De Vries en advocaat Derck Wiersum in Nederland, evenals de tragische dood van de 11-jarige Firdaous in Merksem, Antwerpen.

Vlaams Belang eist transparantie

Het Vlaams Belang eist daarom meer controles op hoge ambtenaren en politici. Partijvoorzitter Tom Van Grieken tweette over de problematiek en roept op om politici regelmatig te controleren, dit aan de hand van drugstests.

Lees ook: 

Vlaams Belang pleit voor behoud preventieve politieaanpak na verijdelde aanslag

BRON:HLN
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen