14.3 C
Brussel

Vivaldi bewijst de onbestuurbaarheid van België

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In een interview met De Zondag zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zeer tevreden te zijn met de prestaties van de federale regering. Fractievoorzitter van het Vlaams Belang Barbara Pas reageert sceptisch gezien hij tegelijkertijd aangeeft met de PS niets te kunnen verwezenlijken. “Het ironische is ook dat zijn partijvoorzitter Egbert Lachaert tegelijkertijd aangeeft zijn lot net niet aan Vivaldi te verbinden.“ Voor Pas een duidelijk voorbeeld van de onbestuurbaarheid. 

In het interview maakte Van Quickenborne duidelijk dat Vivaldi ‘een onderscheiding’ verdient. Volgens Pas is dat compleet onterecht. “In de eerste plaats kent iedereen het brokkenparcours van Vivaldi en in de tweede plaats is het duidelijk dat het een kibbelregering is die enkel bijeengehouden wordt door hun angst voor de kiezer.”

Het Vlaams belang acht ook het beleid van de minister van Justitie niet waardig voor een onderscheiding. Cipiers gaan immers met gevaar voor het eigen leven werken, groepsverkrachtingen worden bestraft met een opstel en straffeloosheid heerst alom. Niks om trots op te zijn, vindt de Vlaams-nationalistische partij.

Trots op Vivaldi maar toch bakken kritiek op Paul Magnette (PS)

Magnette premier? Bespaar me daarvan. Met een socialist als premier zou deze regering niets gerealiseerd hebben”, staat in het groot te lezen in De Morgen. Vivaldi mag het volgens Van Quickenborne uitstekend doen, toch is hij absoluut niet mals voor de grootste partij in de coalitie. De minister van Justitie betreurt dat als er ‘ambitie’ wordt getoond, Magnette degene is die neen zegt.

“Het zegt genoeg dat de partij die de premier levert zelf aangeeft niks te kunnen verwezenlijken met de coalitiepartners”, stelt Pas. Die uitspraak ondersteunt ze met een verwijzing naar de bekende uitspraak van premier Alexander De Croo: “als eerste minister zonder slagkracht ben je de dweil van je regering.”

Onbestuurbaarheid opnieuw aangetoond

“Beide landsdelen hebben over alles verschillende opvattingen. Geen enkele Belgische regering kan een krachtdadig beleid voeren omdat voor elke beslissing het akkoord is van Franstalige en Vlaamse partijen”, bekritiseert de fractievoorzitter. Volgens haar heeft Vivaldi één iets aangetoond: de onbestuurbaarheid van België.

Vince Leeman
Vince Leeman
Vince Leeman (Gent, 2000°) is masterstudent politieke wetenschappen en volgt binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen