18.7 C
Brussel

Vier minderjarigen opgepakt na steekincident op trein richting Brussel-Zuid

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Maandagavond is een minderjarige jongen zwaargewond geraakt tijdens een gewelddadig steekincident op de trein tussen Brussel-Centraal en Brussel-Zuid. Dat meldt Het Nieuwsblad. Vier minderjarige verdachten konden meteen na de feiten opgepakt worden.

Rond 21:30 uur ontstond er een conflict tussen twee groepen ‘jongeren’ in het Centraal Station van Brussel. Yasmina Vanoverschelde van het Brusselse parket verklaarde aan Het Nieuwsblad dat de vechtpartij zich verplaatste naar een trein die reed tussen Brussel-Centraal en Brussel-Zuid. Tijdens de schermutselingen zou een mes zijn gebruikt, waarbij een van jongeren een andere jongen heeft neergestoken.

Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert inmiddels niet meer in levensgevaar. De politie kwam onmiddellijk ter plaatse en kon vier minderjarige verdachten aanhouden. Twee van hen zijn overgedragen aan het parket van Brussel, terwijl de andere twee aan het parket van Halle-Vilvoorde zijn overgedragen. De exacte omstandigheden van het incident zijn nog niet duidelijk en maken deel uit van het lopende onderzoek.

Veiligheidsprobleem

Recent nog reageerde Brussels Parlementslid Bob De Brabandere (Vlaams Belang) dat Brussel te kampen heeft met een “gigantisch veiligheidsprobleem.” Volgens het Parlementslid moet er dringend werk gemaakt worden van een gewestelijk noodplan voor veiligheid. “Een eerste stap in de goede richting zou onder meer een fusie van de politiezones zijn”, aldus De Brabandere.

Lees ook:

Grootschalige inbeslagnames bij politieactie Hallepoort (Brussel)

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen