5.5 C
Brussel

Vermeersch geeft Vivaldi barslecht rapport: koopkracht op laagste peil

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Tijdens de plenaire zitting van de Kamer afgelopen donderdag gaf Kamerlid Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) Vivaldi haar ‘Paasrapport’. En wat blijkt? De regering mag met een hele resem aan buizen naar de kiezer trekken. “Dit land is op, de kas is leeg, het systeem vastgeroest”, klonk het. “De winkelkar wordt duurder, de prijzen aan de pomp stijgen en de rente op spaarboekjes blijft belachelijk laag.”

Vivaldi faalt over de hele lijn, dat werd gisteren nogmaals duidelijk. “Uw regering heeft haar Paasrapport gekregen en dat staat vol rode cijfers”, stelde Vermeersch. “Financiën? Een dikke buis met een tekort dat groeit tot 45 miljard euro. Koopkracht? Ook daarvoor een buis, de inflatie blijft hoog en de winkelkar werd op 2 jaar 29% duurder.” Ook verwees hij naar de prijzen aan de pomp, waar evenzeer geen oplossing voor gekomen is. De federale coalitiepartners mogen dan wel de mond vol hebben over koopkracht, onder hun bewind zwakt deze enkel verder af.

Vivaldi heeft geen enkel heet hangijzer kunnen aanpakken. Elke hervorming is mislukt. Er is niets gebeurd op vlak van fiscaliteit en een arbeidsmarkthervorming is evenzeer uitgebleven. Net daarom pleit Vermeersch voor meer bevoegdheden naar Vlaanderen over te hevelen. “We moeten tot de conclusie komen dat dit land onhervormbaar geworden is en deze staat onhoudbaar is geworden, maar ook dat het onaanvaardbaar is geworden dat de koopkracht van de Vlaming op dit niveau wordt gegijzeld”, aldus het Kamerlid.

“Dit land is op, de kas is leeg, het systeem vastgeroest. De winkelkar wordt duurder, de prijzen aan de pomp stijgen en de rente op spaarboekjes blijft belachelijk laag”, besloot Vermeersch. “Binnen België is er geen ruimte meer voor hervormingen, wél binnen Vlaanderen.”

Lees ook: 

Testaankoop: boodschappen op twee jaar tijd 29 procent duurder

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen