5.5 C
Brussel

“Verlinden moet de eer aan zichzelf houden en ontslag nemen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Afgelopen maandag kwam één politieman van de Special Forces (DSU) om het leven tijdens een interventie en raakten twee andere collega’s zwaar gewond. Volgens Kamerlid en voorzitter van de commissie Binnenlandse Zaken Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) loopt het grondig mis binnen het politieapparaat en dient bevoegd minister Annelies Verlinden (cd&v) ontslag te nemen. “Mevrouw Verlinden moet stoppen met het louter afleggen van verklaringen, met respect betuigen zonder daar daden aan te koppelen”, klinkt het voor de camera van V-NIEUWS.

Vorige week stelde nog Depoortere vragen aan minister Verlinden in de commissie Binnenlandse Zaken vanwege een mogelijke aangekondigde staking bij DSU, die voortspruit uit aanhoudende onderbemanning. Volgens het Kamerlid verschuilt de minister zich voortdurend achter vermeende budgettaire beperkingen.

“Er loopt dus iets grondig fout binnen het politieapparaat. Ik heb vorige week minister Verlinden nog ondervraagd over de onderbemanning van de gespecialiseerde eenheden binnen de federale politie”, licht Depoortere toe. “Er zijn budgetten tekort en van de 640 benodigde personeelsleden zijn er slecht 546 ingevuld. Zij kunnen hun opdrachten zelfs niet uitvoeren. Vroeg of laat moet dat fout aflopen.”

Verlinden moet verantwoordelijkheid nemen

Het Vlaams Belang benadrukt dat de waardering voor onze politiediensten en binnenlandse veiligheid in acties tot uiting moet komen, niet enkel in woorden. Eveneens ontbreekt het volgens de partij aan politieke verantwoordelijkheid.

“Mevrouw Verlinden moet stoppen met het louter afleggen van verklaringen, met respect betuigen zonder daar daden aan te koppelen”, besluit Depoortere. “Het grootste respect dat ze kan betuigen naar de collega’s van de omgekomen politieagent toe, het grootste respect dat ze tonen naar de familieleden toe, is de eer aan zichzelf houden en ontslag nemen.”

Depoortere zal Verlinden hierover donderdag ondervragen tijdens de plenaire vergadering van de Kamer.

Lees ook:

Werden er “grondige fouten” gemaakt in Lodelinsart (Charleroi)?

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen