6.6 C
Brussel

Verlinden (cd&v) spreekt zich uit tegen voorzitter Mahdi

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In een recent TikTok-filmpje sprak partijvoorzitter Sammy Mahdi (cd&v) zich uit over het proces-Reuzegom. Dit zorgt voor verdeeldheid binnen de partij, zo bevestigde minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v) in VTM Nieuws, zo meldt HLN. Men houdt de onenigheid zoveel mogelijk binnenskamers, omdat een partij in nauwe electorale schoenen dergelijke berichtgeving kan missen.

Mahdi hekelde afgelopen week in een TikTok-filmpje de zogenaamde heksenjacht op populaire YouTuber Acid en de uitkomst van het proces rond Reuzegom. Acid publiceerde een filmpje waarin hij de naam en andere gegevens van verscheidene leden van Reuzegom publiek maakte. Verlinden antwoordde initieel voorzichtig op de kwestie op VTM en stelde dat Mahdi zijn rol als partijvoorzitter en daarbij communicator over de actualiteit vervulde.

“Maar mijn rol en overtuiging als mens is dat ik geloof in de rechtsstaat en dat ik geloof in de onafhankelijkheid van de magistratuur, en ik wil dat ook blijven verdedigen”, ging de cd&v-minister verder. “Mijn vertrouwen in die uitspraak is niet geschaad omdat ik ervan uitga dat de magistraten in eer en geweten een uitspraak hebben gedaan.”

Hiermee gaat Verlinden in tegen de uitspraken van Mahdi. In zijn video trok hij immers zowel de onpartijdigheid van de media als de rechtspraak in twijfel.

Gerommel binnen cd&v

De cd&v-voorzitter trachtte volgens waarnemers in zijn filmpje het maatschappelijk buikgevoel te capteren. Zijn poging daartoe ging voor veel cd&v’ers evenwel te ver. Velen vielen uit de lucht over het filmpje. Het lijkt erop dat de voorzitter op eigen houtje handelde. Sommigen binnen de christendemocraten vinden het zelfs ‘shockerend’.

Verlinden bevestigde dat er binnen de cd&v mensen zich afzetten tegen de uitspraken van Mahdi. Niet iedereen is opgezet met zijn optreden. “Ik ga ervan uit dat we dat nog wel zullen bespreken”, reageert de minister.

Ook het Collega van de hoven en de rechtbanken noemt de “opruiende uitspraken” van sommige politici – waarmee wordt verwezen naar Mahdi – na desbetreffend arrest “ontoelaatbaar en onaanvaardbaar”. Men roept op om ongenoegen en wantrouwen bij de bevolking wel ernstig te nemen en daarover een parlementair debat te voeren.

BRON:HLN
Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen