14.7 C
Brussel

Verkiezingsfeest voor Erdogan in Heusden-Zolder blijft niet zonder incidenten

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In Heusden-Zolder heeft een bestuurder geprobeerd om in te rijden op twee politieagenten. Dat meldt Het Nieuwsblad. Het incident deed zich zondagavond voor tijdens een overwinningsfeest voor de Turkse president Erdogan.

Tijdens een overwinningsfeest voor Erdogan van de Turkse gemeenschap in Heusden-Zolder, probeerde een BMW 3 Cabrio op de Koolmijnlaan met hoge snelheid in te rijden op twee verkeersagenten. De agenten konden de auto nog net op tijd ontwijken. De chauffeur, een 21-jarige inwoner van Heusden-Zolder, werd later op de avond gearresteerd.

“De jongeman was even verderop vertrokken en reed met hoge snelheid richting de agenten van de politie Heusden-Zolder, die de straat aan het afsluiten waren voor het doorkomende verkeer”, zegt Pieter Strauven van het parket Limburg. “De agenten hebben hem nog aangemaand om te vertragen, maar daarna zou hij nog gas hebben bijgegeven. Gelukkig konden ze op tijd wegspringen.”

Niet het enige incident

De viering zorgde echter voor nog enkele andere ongevallen. Zo kwam een auto met vijf inzittenden op zijn zij terecht in de Edward Staintonstraat. De brandweer moest ter plekke komen om de inzittenden te bevrijden en de gewonden werden afgevoerd naar het ziekenhuis. De exacte oorzaak van het ongeval is nog niet bekend en zal verder worden onderzocht.

Een korte tijd later vonden op de Koolmijnlaan nog twee ongevallen plaats. Een jonge fietser werd omvergereden door een auto, terwijl er ook een botsing plaatsvond tussen een voetganger en een motorfiets.

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen