11.5 C
Brussel

Verdediging vraagt vrijspraak van terrorist 22 maart 2016

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Maandag, tijdens hun pleidooi, hebben de advocaten van Smail Farisi gevraagd om hun cliënt vrij te spreken voor terroristische moord en poging tot moord en voor deelname aan de activiteiten van een terreurgroep. Dat meldt Belga. Dit is de derde terrorist van wie de vrijspraak (gedeeltelijk) gevraagd wordt.

Farisi werd initieel door de kamer van inbeschuldigingstelling doorverwezen voor terroristische moord en poging tot moord en voor deelname aan activiteiten van een terreurgroep. Het Openbaar Ministerie was reeds milder. Zij vroegen Farisi enkel schuldig te bevinden voor deelname aan activiteiten van een terreurgroep. Hiervoor is de maximumstraf vijf jaar cel.

Dan toch geen terrorist?

Vandaag vroegen zijn advocaten echter de volledige vrijspraak. “Wij zijn ervan overtuigd dat hij niet heeft deelgenomen aan de activiteiten van de groep en dat hij helemaal niet op de hoogte werd gebracht van de plannen van de cel”, zegt advocate Cassandra Steegmans zeker van haar stuk in Belga. “Ik ben ervan overtuigd dat jullie na de getuigenissen en ons pleidooi tot dezelfde conclusie zullen komen.”

Dit is de derde verdachte in het terreurproces waarvan de vrijspraak gevraagd wordt. Eerder vroegen de advocaten van Salah Abdeslam de vrijspraak van hun cliënt voor de aanklachten van moord en poging tot moord in een terroristische context. Het Openbaar Ministerie vroeg dan weer de integrale vrijspraak voor de broer van Smail, Ibrahim Farisi.

Lees ook: 

Parket vraagt om vrijspraak van één van terroristen 22 maart 2016

BRON:Belga
Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen