5.5 C
Brussel

Verbod op regenboogvlag bij Amerikaanse ambassades

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een verbod zorgt ervoor dat Amerikaanse ambassades wereldwijd tijdelijk de regenboogvlag niet meer hijsen. Dit wordt gezien als een overwinning voor de Republikeinen en blijft geldig tot 30 september. Er is ook een mogelijk hernieuwde invoering volgend jaar vanwege de aankomende presidentsverkiezingen. Dat meldt Nieuw Rechts.

De regering van Joe Biden heeft besloten dat Amerikaanse ambassades wereldwijd voorlopig geen regenboogvlag meer mogen uithangen. Dit is onderdeel van een begroting van 1,2 biljoen dollar om overheidsinstanties open te houden tot en met 30 september.

Het verbod wordt gezien als een overwinning voor de Republikeinen, die vinden dat het hijsen van de regenboogvlag politieke verdeeldheid veroorzaakt. Voorheen was de regenboogvlag al verboden door Donald Trump, maar dit werd teruggedraaid bij de aantreding van Biden. Nu wordt het verbod opnieuw ingevoerd.

Alleen de Amerikaanse vlag mag wapperen

Op Amerikaanse ambassades zal voorlopig alleen de Amerikaanse vlag mogen wapperen. Niettemin zal een uitzondering worden gemaakt voor het herdenken van krijgsgevangenen, alsook voor het hijsen van de vlag van een gegijzelde of onrechtmatig vastgehouden persoon.

De regenboogvlag wordt gehesen tijdens de pride-maand in juni en op 17 mei, ‘de internationale dag tegen homofobie, transfobie en bifobie’, maar dit jaar zal dat niet gebeuren. Dit verbod geldt zolang de begrotingstermijn duurt, maar er is kans dat het volgend jaar opnieuw wordt ingevoerd. In de peilingen zien we dat Trump ruim voorligt op Biden voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november.

Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen