22.2 C
Brussel

VBJ geeft ‘Smos niet met mijn toekomst’-slabbetjes aan Gatz

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Gisteren bezorgden de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) twee VBJ-slabbetjes aan Brussels minister Sven Gatz (Open Vld), naar aanleiding van de geboorte van zijn tweede kleinkind deze week. Een ludieke actie, alluderend op de anti-Vlaamse uitspraken van Gatz afgelopen maandag. “Eentje voor het kleinkind, maar ook eentje voor hem zelf. Sven durft zelf ook soms nog wat smossen (met onze toekomst) en hij is niet geheel vrij van zever”, klinkt het op sociale media. 

Afgelopen maandag vond de ‘Doe ze luisteren”-protestmeeting van het Vlaams Belang plaats in hartje Brussel. Om en bij de 3.000 aanwezigen zakten af naar de hoofdstad van Vlaanderen. De manifestatie verliep vlekkeloos, zonder enige akkefietjes. Gatz kon het echter niet laten uit te halen naar de partij en haar kiezers. “Beste gespuis, ge zijt hier niet welgekoomen” en “Keer naar uw dorp” klonk het op zijn Twitter, met een oude FDF-slogan.

De boemerang keerde echter snel terug naar Gatz. Online regende het bakken kritiek uit verschillende hoeken. Zowel politici van het Vlaams Belang en andere partijen als academici wezen de minister op zijn wansmakelijke uitspraken.

De attente geschenken werden, samen met een brief, bezorgd aan het Kabinet van de Brusselse minister. “Van harte proficiat met uw tweede kleinkind. Als eenvoudige dorpelingen willen we u toch verblijden met een slabbetje van onze partij. We staken er eentje extra in voor uzelf aangezien u ook wel eens durft te smossen (met onze toekomst)”, klonk het ludiek in de brief. “Groetjes, gespuis.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen