22.2 C
Brussel

VB wil met spoed Brussels verbod op onverdoofd slachten afdwingen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang wil de forcing doorvoering in het Brussels Gewest. Dit inzake het dossier onverdoofd slachten. Dat is in zowel het Vlaams als het Waals Gewest al verboden, maar in Brussel blijft het mogelijk omdat de PS, Groen, Vooruit en Ecolo gebonden zijn door cliëntelisme ten aanzien van hun islamitische achterban. Dierenwelzijnsorganisatie GAIA sleepte daarom het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor de rechter en het Vlaams Belang steunt dat pleit.

In het Vlaamse Gewest is onverdoofd slachten al jaren verboden, net als in Wallonië. Bovendien oordeelde het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in februari nog ondubbelzinnig dat zo’n verbod de vrijheid van godsdienst niet schendt. Toch wil Brussel niet volgen omdat de linkse bestuurspartijen, met PS op kop, schrik hebben van hun islamitische achterban. Een meerderheid van de Brusselse inwoners is niet eens in België geboren.

“Brussel mag niet langer de hoofdstad van de barbarij zijn!”

“Men moet geen politiek genie zijn om in te zien dat het de machtspartijen in Brussel maar om één ding te doen is: het paaien van hun islamitische achterban”, reageert senator en lijsttrekker voor het Brussels Parlement Bob De Brabandere (Vlaams Belang). “Het feit dat die radicale islamitische achterban zoveel invloed heeft op die partijen inzake onverdoofd slachten, wijst erop dat ze dat hoogstwaarschijnlijk ook heeft over andere, misschien zelfs nog belangrijkere besluitvorming.”

Het Vlaams Belang wil evenwel niet bij de pakken blijven zitten. “Het is goed dat GAIA dit momentum aangrijpt om de Brusselse regering op haar verantwoordelijkheid te wijzen”, voegt Brussels parlementsfractieleider Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang) toe. “Wij van onze kant zullen er alvast alles aan doen om de bepaling over onverdoofd slachten wél in de Brusselse codex voor dierenwelzijn te laten opnemen en het zo nog voor de verkiezingen van 9 juni te laten verbieden. Brussel mag niet langer de hoofdstad van de barbarij zijn!”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen