5.8 C
Brussel

VB stelt maatregelen voor hogere nettolonen voor

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang legt drie concrete maatregelen op tafel om de nettolonen te verhogen. Evenzeer pleit de Vlaams-nationalistische partij voor een verhoging van het minimumloon met 5 procent. “De Vivaldi-regering voerde een terechte verhoging van de uitkeringen door, maar liet na hetzelfde te doen voor de nettolonen”, aldus Kamerlid Hans Verreyt (Vlaams Belang) in een mededeling. “Het gevolg is dat Vivaldi het werkloosheidsval-fenomeen vergroot heeft. Daardoor is het voor sommige mensen niet interessant om te gaan werken, omdat hun nettoloon nauwelijks hoger zou liggen dan hun uitkering.”

Een eerste maatregel van het Vlaams Belang die voor een verhoging van de nettolonen zal zorgen, is het afschaffen van de bijzondere bijdrage van de sociale zekerheid. “Dat is een asociale belasting. Want de laagste inkomensschijven worden belast tegen het hoogste tarief”, stelt Verreyt scherp. Bovendien wil de partij de belastingvrije som verhogen tot 14.860,96 euro, het niveau van het leefloon van een alleenstaande.

Zowel nettolonen als minimumloon omhoog

Als derde maatregel legt het Vlaams Belang een verlaging van het tarief van de tweede belastingschijf van de inkomstenbelastingen van 40 naar 30 procent op tafel. “Deze maatregelen zorgen ervoor dat iemand met een mediaan bruto maandloon van 3.500 euro 230 euro netto per maand extra overhoudt”, besluit het Vlaams Belang-Kamerlid. “Daarbovenop wil het Vlaams Belang het minimumloon verhogen met 5 procent. Dit zou neerkomen op een verhoging van bijna 100 euro per maand.”

Voor de financiering hiervan heeft de partij ook een financieel plan berekend.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen