6.6 C
Brussel

Vandendriessche wijst Francken met vinger na opduiken ‘terreur-vluchtelingen’

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een Irakese vluchteling is gearresteerd in Hasselt op verdenking van betrokkenheid bij meerdere bomaanslagen in de ‘Green Zone’ in Bagdad tussen 2009 en 2010, die aan bijna 400 mensen het leven kostten. Eerder in maart deed een gelijkaardig voorval zich voor met een erkende Syrische vluchteling. Het onderwerp maakt heel wat gevoelens los, ook op Twitter. Europarlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) vraagt zich zo luidop af wie die asielzoekers/terroristen binnenliet. Oud-staatssecretaris Theo Francken (N-VA) vindt dan weer dat het om een haatcampagne gaat.

Het nieuws over de arrestatie van de Irakese terreurverdachte is opvallend, aangezien het recente incidenten van terrorisme in België benadrukt. Eind maart werd een Syrische vluchteling opgepakt wegens lidmaatschap van terreurgroep IS, terwijl er donderdag en eind maart verschillende terreurcellen werden opgerold van jonge moslimfundamentalisten die aanslagen planden.

“Weet jij wie staatssecretaris voor Asiel & Migratie was toen die kerel hier binnenkwam?”

Het onderwerp is alvast een voedingsbodem voor discussie. Europees Parlementslid Tom Vandendriessche neemt op Twitter huidig Kamerlid Theo Francken in het vizier. In een eerdere discussie op Twitter, haalde Vandendriessche ook uit naar de toenmalig bevoegde staatssecretaris voor Asiel & Migratie. Hij beschuldigde Francken ervan om de Syrische vluchteling, die later een oorlogsmisdadiger bleek te zijn, binnen te laten in ons land. Francken reageerde kort: “Uw persoonlijke haatcampagne kent geen bodem. So sad.”

De discussie werd gisteren opnieuw opgerakeld. Met een gelijkaardige vraagstelling en een verwijzing naar een artikel op HLN, haalt Vandendriessche opnieuw uit naar Francken, want “politici moeten verantwoordelijk en aanspreekbaar zijn voor wat ze doen”, aldus Vandendriessche. “Als ze dat niet zijn, wie dan wel eigenlijk?”

Lees ook:

Alweer moslimterrorist opgepakt: ditmaal in Hasselt

BRON:HLN
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen