5.5 C
Brussel

Vandendriessche: “N-VA wil multicultureel drama herhalen en vergroten”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Tijdens een debat bij de Debatclub, heeft Europarlementariër Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) duidelijk aangetoond wat het verschil is tussen het Vlaams Belang en de N-VA. Zo staat op zijn X.

Bij de Debatclub heeft Europees Parlementslid Johan Van Overtveldt (N-VA) een pro-migratiestandpunt ingenomen. “Als we ons welvaartspeil op peil willen houden en verder verbeteren, zal er voldoende arbeidskracht voorhanden moeten zijn en die gaat er op basis van onze eigen bevolkingsontwikkeling niet zijn”, aldus de centrumrechtse politicus. “Dus moeten we dat opvullen met migratie.”

Europarlementariër Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) constateert fel: “Lusten zijn voor de werkgever en de lasten voor de samenleving.” “Dit is gewoon niet het model voor een nationalistische en conservatieve partij als het Vlaams Belang om te volgen”, geeft hij aan.

“Wij kiezen voor gezinspolitiek en een slimme economie van morgen”

Daarnaast legt Vandendriessche uit hoe de welvaart dan wel op peil te houden. “Wij kiezen enerzijds voor gezinspolitiek en anderzijds voor investeren in de slimme economie van morgen”, zegt Vandendriessche. “Door de mogelijkheden van AI te omarmen, door informatisering, automatisering, robotisering, noem het maar op. Wij moeten net zoals Japan die richting op gaan, in plaats van het arbeidsimportmodel.”

Op X legt Vandendriessche het belang van deze wisseling uit. “Het verschil tussen de neoliberale N-VA en het nationalistische en conservatieve Vlaams Belang kan niet beter geïllustreerd worden. Wij kiezen voor gezinspolitiek en een slimme economie van morgen, en niet voor migratie”, aldus de Europarlementariër van het Vlaams Belang. “Het multicultureel drama is ooit begonnen met de gastarbeid, en dat wil de N-VA dus nog eens herhalen en vergroten.”

BRON:X
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen