14.7 C
Brussel

Vandendriessche: “Degrowth is communisme en anti-Westerse haat”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Eerder deze maand vond de ‘Degrowth (vertaald: ontgroei) conferentie‘ plaats, georganiseerd door de Europese fracties van de sociaaldemocraten, de groenen, extreemlinkse communisten, en evenzeer de liberalen en christendemocraten. De gastspreker die het meest in het oog sprong, was ‘klimaatactiviste’ Anuna De Wever. Volgens haar en haar lobbygroep ‘Climate Action Europe’ moeten we onze economie drastisch krimpen om het klimaat te redden, zo meldt het Vlaams Belang. “Degrowth is gewoonweg communisme en anti-Westerse haat”, klinkt het Bij Europees Parlementslid voor het Vlaams Belang Tom Vandendriessche.

Volgens De Wever ligt kolonialisme aan de fundamenten van de Europese welvaart. Het startpunt voor de ‘ontgroei’ is dan ook de ‘dekolonisatie’. Daarnaast moeten we volgens de klimaatactiviste ook rijkdom herverdelen, klimaatschulden kwijtschelden, een universeel basisinkomen implementeren, universele publieke dienstverlening uitbreiden, werktijd inkorten en dematerialiseren. “Collectieve verarming, dat is de toekomst van de Europese groene agenda als het ligt aan de activisten van deze conferentie”, reageert Vandendriessche. “Volgens De Wever is onze economische groei namelijk gebaseerd op kolonisatie, ‘white supremacy’ en imperialisme en daardoor inherent slecht.”

“Naast ‘dekoloniseren’ en ‘ontgroeien’ moeten we volgens deze groene marxistische agenda ondertussen wel investeren in de welvaart van alle niet-westerse landen”, vervolgt het Europarlementslid. “We moeten dus in alles en iedereen investeren, behalve onze eigen mensen. Deze zijn enkel goed om de rekening te betalen, daar is er nog plaats voor in de zogenaamd degrowth-agenda. Onze verdiende welvaart moeten we afstaan en onze cultuur moeten we vergeten.”

Platgesubsidieerde rode agenda

De lobbygroep waarvoor De Wever werkt, blijkt een vet gesubsidieerde NGO te zijn. “De NGO Climate Action Network waar De Wever als lobbyist voor ‘werkt’ ontving maar liefst €1.420.752,74 subsidie van de Europese Commissie”, onthult Vandendriessche. “Alexander De Croo sponsort dat degrowth-clubje met €44.815. Het systeem organiseert zijn eigen ‘middenveld’.”

Vandendriessche maakt zich geen illusies over de agenda van de groene dogmatici. “Het is niks minder dan post-communistisch utopisch denken”, besluit hij. “Een rode agenda verpakt als een groene. Het Vlaams Belang verwerpt deze agenda volledig. Wij staan juist voor het versterken van onze economische welvaart, het verdedigen van onze cultuur en hebben als missie om onze mensen terug op de eerste plaats te zetten.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen