22.2 C
Brussel

“Wie geen hekken wil rónd dit land, zal steeds meer hekken moeten bouwen ín dit land”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Afgelopen verlengd weekend vonden de eerste voorvallen van de zomerse ‘jongeren’terreur plaats. Vlaams Parlementslid Sam van Rooy (Vlaams Belang) kaartte vorig jaar dezelfde problematiek reeds aan bij bevoegd minister Bart Somers (Open Vld), dewelke toen verzekerde zijn verantwoordelijkheid te zullen nemen. “Hoe heeft u het afgelopen jaar uw verantwoordelijkheid genomen en waarom heeft dat blijkbaar niets uitgehaald?”, wierp van Rooy de minister tegen.

“De zomer is in het land en dus worden openluchtzwembaden, recreatiedomeinen en stranden – en ook de bus of trein daarnaartoe –  geterroriseerd door de zogenaamde jongeren, dat is ondertussen een traditie geworden”, citeerde van Rooy zijn tussenkomst van ongeveer een jaar terug. En hij blijkt gelijk te krijgen: elk jaar zien we dezelfde voorvallen.

“De eerste zomerdagen zijn er en het is weer zover: in de Gentse Blaarmeersen werden brave Vlamingen bestolen en geterroriseerd door jonge moslims, die al dan niet illegaal waren binnen geraakt”, vervolgt het parlementslid scherp. “Een vrouw die topless wilde gaan zwemmen, werd door een bende moslimjongeren uitgescholden voor hoer en bekogeld met zand. Haar vriend werd omsingeld en bedreigd. De vrouw zou geen respect tonen door zich niet te bedekken.”

“Hoe meer zogenaamde ‘diversiteit’, hoe meer onveiligheid”

“Hekken van honderdduizenden euro’s, identiteitscontroles, camera’s, zwemmen op reservatie, steeds meer security en nu ook zogeheten ‘sfeerbeheerders'”, hekelt van Rooy het huidige beleid. “Zo gezellig is die zogenaamde ‘diverse’ samenleving waar u allen toch zo dol op bent.”

“Hoe meer zogenaamde ‘diversiteit’, hoe meer onveiligheid en hoe meer dure maatregelen om te probéren veiligheid en vrijheid te garanderen; maatregelen die dan nog niet eens iets blijken uit te halen”, haalt het Vlaams Belang-parlementslid uit. “En Vlaamse gezinnen en vrouwen, die nota bene steeds meer betalen voor al die maatregelen, die geven het uiteindelijk op en zoeken andere oorden op.”

“Wie geen hekken wil rónd dit land, zal steeds meer hekken moeten bouwen ín dit land. Dit probleem bestaat al decennia. Hoeveel zomers ga ik hier nog moeten komen staan voordat dit integratieprobleem eindelijk wordt opgelost?”, besluit van Rooy.

Het Vlaams Belang pleit dan ook voor een ‘Fort Europa‘ waarbij men, onder meer door fysieke Europese barrières, een halt wil toeroepen aan de aanhoudende massamigratie en alle problemen die deze met zich meebrengt.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen