14.3 C
Brussel

Van Rooy: “Misschien moet Depraetere ook Molenbeek eens bezoeken”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In een interview met De Standaard werd kersvers Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere geconfronteerd met verscheidene uitspraken van haar voorganger, Conner Rousseau. Wanneer de uitspraken van Rousseau over Molenbeek haar impliciet voorgehouden werden, kon ze niet zeggen of ze zich er thuis zou voelen, gezien ze er naar eigen zeggen nog niet geweest is. “Misschien toch best eens, al dan niet met chauffeur en op dure sneakers, de geïslamiseerde wijken gaan bezoeken”, reageert Vlaams Parlementslid Sam van Rooy (Vlaams Belang) op X

In april vorig jaar liet Rousseau optekenen zich “niet in België” te voelen wanneer hij door Molenbeek rijdt. Een uitspraak die hij bleef verdedigen en hem veel tegenwind opleverde bij de socialistische achterban. Depraetere reageerde nogal onhandig wanneer het onderwerp Molenbeek haar voorgelegd werd. Ze stelde snel er nog niet geweest te zijn. “Dus, neen, ik kan niet zeggen of ik me er thuis zou voelen. Misschien moet ik er toch eens langsgaan”, klonk het in De Standaard.

Ook Vlaams Parlementslid Sam van Rooy is haar onwil om de migratie- en integratieproblematiek die de ‘jihadhoofdstad van Europa’ teistert te benoemen niet ontgaan. “Misschien toch best eens, al dan niet met chauffeur en op dure sneakers, de geïslamiseerde wijken gaan bezoeken”, reageert hij op X.

Depraetere houdt vast aan dubbele standaard

Over de uitspraken van Rousseau die uiteindelijk voor zijn val gezorgd hebben, uit ze zich voorzichtig. Ze durft het niet weg te zetten als racisme of seksisme. Zij vindt immers dat het gerecht daarover dient te oordelen. Wat echter opvallend is, is de bewering dat ze de exacte bewoordingen niet kende. Het dossier was immers reeds begin oktober gekend bij de socialistische partijtop. Enkel de publieke bekendmaking ervan, en een interne peiling leidden tot de decapitatie van Vooruit.

Ook in ‘De zevende dag’ hield Depraetere vast aan deze dubbele standaard. Tijdens de uitzending verwees ze zonder verpinken naar het Vlaams Belang als een partij die “vol zit met ranzige figuren”. Dit terwijl haar partij zo lang mogelijk vasthield aan een voorzitter die van het ene in het andere schandaal duikelde en expliciet opriep tot geweld.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen