13.3 C
Brussel

Van Rooy bikkelhard voor regering-Jambon: “Onze gehandicapten kunnen stikken”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Zeker duizenden mensen zijn de dupe van een onrechtmatige beslissing van de Vlaamse Regering. Tal van burgers met een handicap kregen immers tot 14.000 euro minder zorgbudget dan aanvankelijk beloofd, en dat op jaarbasis. De Raad van State spreekt over een “aanzienlijke vermindering van hun beschermingsniveau”. Bovendien zou de overheid zich slecht hebben verantwoord. Dat meldt De Standaard. Sam van Rooy van het Vlaams Belang reageert woedend: “onze gehandicapten kunnen stikken!”

Twee jaar geleden besloot de Vlaamse Regering van minister-president Jan Jambon (N-VA) om het persoonsvolgend budget van personen met een handicap te “actualiseren”. Er zou meer beslissingsvrijheid komen voor wie steun kreeg, maar de regeling zelf werd ook aangepast om de ondersteuning “te verduidelijken en te optimaliseren”.

In werkelijkheid betekende die ‘optimalisatie’ een aderlating voor meer dan tienduizend personen met een handicap. Zij kregen officieel al een budget, maar stonden op de wachtlijst. Het gaat over soms tot 14.000 euro per jaar minder. Grip vzw trok daarom naar de Raad van State (RvS) om de beslissing van de Vlaamse overheid te laten vernietigen. Grip vzw en de mensen die het vertegenwoordigt, krijgen nu gelijk. In een eerste advies spreekt men bij de RvS over een “aanzienlijke vermindering van het beschermingsniveau”.

Van Rooy: “Vlaanderen anno 2023, dames en heren!”

Ook Vlaams Parlementslid Sam van Rooy (Vlaams Belang) steekt zijn kritiek op de Vlaamse Regering niet onder stoelen of banken.

“Vlaanderen anno 2023, dames en heren!”, tweet van Rooy. “Deze Vlaamse regering geeft elk jaar opnieuw minstens 100 miljoen euro Vlaams belastinggeld aan de integratie- en diversiteitsindustrie, maar onze gehandicapten kunnen stikken!”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen