22.2 C
Brussel

Van Ranst krijgt taart in het gezicht

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Viroloog Marc Van Ranst kreeg een slagroomtaart vol in het aangezicht. Dit gebeurde op zondagochtend vlak voor hij een lezing wou geven in de Goudlederbehangzaal in Brugge. “Er is niets verloren gegaan van de taart. Wees gerust”, reageert hij spottend op Twitter.

Op zondagochtend vond het incident plaats aan de ingang van de Goudlederbehangzaal in Brugge. Van Ranst kwam er een lezing komen geven over over de gelijkenissen tussen Covid-19 en de Spaanse Griep. Het begin van de lezing verliep echter anders dan gepland, een jongeman gooide een taart in het gezicht van de viroloog.

“Zodra hij dicht bij mij was, opende hij die doos en gooide hij een slagroomtaart in mijn gezicht. Daarna liep hij meteen weg”, vertelde hij aan het Nieuwsblad. De viroloog heeft de dader nog proberen achterna te hollen, maar hij wist hem niet in te halen. “Iemand inhalen met ogen vol smurrie is natuurlijk niet evident. Ik zal het daar maar aan wijten dat ik hem niet te pakken heb gekregen.”

Na het voorval, en enige opkuis, heeft de viroloog alsnog zijn lezing gegeven. “Het was ambetant en laf, maar uiteindelijk ook niet meer dan dat, . Erna doe je gewoon voort.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen