13.6 C
Brussel

Van Hoecke (VB): “ons economisch programma is noch links, noch neoliberaal”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Alexander Van Hoecke, kandidaat op plaats 5 voor de Oost-Vlaamse Kamerlijst, zegt in een opvallend filmpje van Vlaams Belang Jongeren op X dat het Vlaams Belang noch een links, noch een neoliberaal economisch programma heeft. “Het Vlaams Belang heeft een hart voor onze mensen en zet onze mensen centraal in ons economisch programma.”

In het filmpje reageert Van Hoecke op de misvatting dat het Vlaams Belang op economisch vlak een links beleid wil voeren. “Liberalen beweren al eens dat het Vlaams Belang economisch links is. Communisten beweren dan weer dat wij een kille neoliberale partij zijn. Wel, ze zijn allebei verkeerd”, klinkt het.

“Wij zijn nationalisten die pleiten voor een sterke sociale zekerheid”, vervolgt Van Hoecke. “Wie werkt moet daarvoor beloond worden door de lasten op arbeid omlaag te halen en wie niet langer aan de slag is, wie met pensioen is, die heeft recht op een rechtvaardig pensioen. Dat is onze sociaal-economische visie en die is in de eerste plaats nationalistisch met een hart voor onze mensen.”

BRON:X
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen