21.4 C
Brussel

Van Grieken zet puntjes op i: “Er is geen racisme in DNA Vlaams Belang”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

“De verkiezingsslogan ‘Vlaanderen weer van ons’, dat heeft niets met racisme te maken. Wie Vlaming onder de Vlamingen wil zijn, kan mee aan het Vlaanderen van morgen bouwen, ondanks de leugens van onze tegenstanders.” Dat zei Vlaams Belang-kopman Tom Van Grieken in de podcast van Het Nieuwsblad ‘Het Punt Van Impe’. 

Afgelopen weekend zat Van Grieken in een bij wijlen vijandige redactiekamer tijdens de opnames van de podcast ‘Het Punt Van Impe’. Liesbeth Impe, hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, en Hannes Heynderickx, chef politiek bij dezelfde krant, beschuldigden Van Grieken er immers van om blanke mensen boven anderen te stellen.

“Hebt u één voorstel van het Vlaams Belang dat op basis van huidskleur is”, riposteerde Van Grieken evenwel. “Want wie beschuldigt, moet bewijzen. Bewijs eens één voorstel van het Vlaams Belang op 45 jaar tijd waarin huidskleur een issue is.”

Op die vraag moesten de interviewers het antwoord schuldig blijven, maar ze wisten wel te zeggen dat dat “een gemakkelijke positie [is]” van Van Grieken. “Nee”, schoot de Vlaams Belang-leider terug. “Kijk, het is een heel gemakkelijke positie om mij te beschuldigen van racisme op basis van huidskleur terwijl ik vraag: geef mij dan een voorstel [die dat aantoont].” En later nog: “wie Vlaming onder de Vlamingen wil zijn, kan mee aan het Vlaanderen van morgen bouwen, ondanks de leugens van onze tegenstanders.”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen