20.6 C
Brussel

Van Grieken: “Wet-Major is dé eigen-volk-eerst-wet”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De Wet-Major moet beschermd en bestendigd worden. Dat zei Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken tijdens de vijfde dag van zijn ‘Doe ze luisteren’-wandeltocht door het land en voor de camera van V-NIEUWS. “De wet-Major is dé eigen-volk-eerst-wet.”

Op Pinkstermaandag 29 mei blaast het Vlaams Belang verzamelen nabij Brussel-Centraal om 14u00 voor een grote protestmeeting tegen de huidige regeringspartijen en dit onder de noemer ‘Doe ze luisteren’. Tot dan wandelt Van Grieken echter gans het land door om te luisteren naar de gewone Vlaming. Dinsdag passeerde hij Gent en deed hij ook het havengebied aan. Daar sprak hij met verschillende dokwerkers.

“Wet-Major betekent meer veiligheid”

“Wie Gent zegt, zegt Neuzekens, zegt Stroppendragers, zegt gekke circulatieplannen van groene schepenen (van Filip Watteeuw, red.), maar zegt ook dokwerkers van Gent”, aldus Van Grieken. “Onze havens zijn de motoren van onze economie en ik ga praten met de mensen die die goederen letterlijk van schip aan wel zetten.”

De Wet-Major – die verhindert dat buitenlandse matrozen goederen mogen lossen en bepaalde veiligheidscriteria oplegt, is hierbij uiterst belangrijk, zei Van Grieken verder. “De Wet-Major is dé eigen-volk-eerst-wet”, besloot de Vlaams Belang-kopman. “Dat is een wet die dokwerkers beschermt, ze een goeie opleiding geeft en zorgt dat er veilig kan gewerkt worden. Als we dat gaan overlaten aan matrozen van over heel de wereld, die niet geschoold zijn, die niet onze taal spreken, dan komt de veiligheid van onze mensen […] in het gedrang.”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen