14.3 C
Brussel

Van Grieken wandelt van Oostende naar Brussel: ‘Doe ze luisteren!‘

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Met de slogan ‘Doe ze Luisteren!’ zal Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken tussen 19 en 29 mei van Oostende naar Brussel wandelen. De voorzitter houdt elke dag halt in een andere gemeente en wil zoveel mogelijk mensen ontmoeten tijdens zijn tocht. “Het Vlaams Belang is een partij van de mensen”, stelt hij. “De mensen hebben het gehad met de ivoren toren van de Wetstraat. Samen met hen trekken we naar Brussel en doen we die politici luisteren!”

Op Pinkstermaandag 29 mei mondt de tiendaagse tocht uit in een protestmeeting op het Albertinaplein aan het station Brussel-Centraal. “Met de slogan ‘Doe ze luisteren!’ willen we een ijzersterk signaal uitsturen dat het beleid volledig anders moet”, aldus Van Grieken. “De elite mag niet langer doof blijven in hun ivoren torens voor de terechte zorgen van onze mensen. Steeds meer mensen kunnen de eindjes niet aan elkaar knopen en de regeringen laten hen in de steek. Zij zijn het politieke circus beu. Ondertussen ontspoort de begroting verder en loopt de asielfactuur op tot meer dan 1 miljard euro.”

Luisteren naar de gewone Vlaming

Van Grieken wil tijdens de wandeltocht zijn oor te luisteren leggen bij de gewone Vlaming. “De echte politiek speelt zich niet af in de Wetstraat, maar bij de mensen thuis”, klinkt het. “Ik wil daarom tijdens mijn wandeltocht niet alleen zijn waar de mensen zijn, maar ook samen met hen naar Brussel trekken.”

“Wij roepen dan ook iedereen op om mee te protesteren”, besluit de voorzitter. “Het is tijd voor een ander en beter beleid!” De partij geeft mee dat er op 29 mei vanuit heel Vlaanderen bussen zullen ingelegd worden richting het Albertinaplein.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen