21.4 C
Brussel

Van Grieken veegt vloer aan met journalist

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Naar aanleiding van de rellen in Frankrijk kwam journalist voor DeWereldMorgen Christophe Callewaert op de proppen met een studie die, door middel van een beperkte steekproef, aantoont dat twee op de drie agenten in Frankrijk op “extreemrechts” zou stemmen. “STOP DE PERSEN. ‘Journalist’ Callewaert weet waarom er al bijna 3 dagen een etnische burgeroorlog bezig is in Parijs”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op Twitter.

Volgens de journalist in kwestie zou het onderzoek belangrijke achtergrondinformatie met zich meebrengen. Volgens Van Grieken durft Callewaert de vinger niet op de wonde te leggen. “Crimineel tuig? Haat ten opzichte van onze samenleving? Ongecontroleerde immigratie? Ophitsende moeder?”, verwijst de Vlaams Belang-voorzitter naar pijnpunten die journalisten veelal niet durven benoemen.

Bovendien verklaart het stemgedrag van agenten evenmin waarom de rellen zich uitbreiden naar onze hoofdstad, of waarom we nagenoeg uitsluitend bij conflicten waar iemand van allochtone afkomst het slachtoffer is, massaal vandalisme en plunderingen zien.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen