5.5 C
Brussel

Van Grieken (VB): “Niets humaans aan dit linkse migratiebeleid”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De oversteek van de Middellandse Zee kostte de afgelopen tien jaar duizenden migranten het leven. Dat meldt De Standaard. “Er is niets humaans aan dit linkse migratiebeleid”, benadrukt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Open grenzen zorgen voor dode mensen.”

Tussen 2014 en 2023 stierven of verdwenen zo’n 28.854 migranten op de Middellandse Zee. De cijfers van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), een onderdeel van de Verenigde Naties (VN), bevestigen wat rechts-nationalistisch Europa al langer aankaart: ongeremde migratie en aanzuigfactoren kosten mensenlevens.

“De politieke elite houdt het systeem van mensensmokkelaars in stand en zorgt voor talloze menselijke drama’s”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op sociale media. “Er is niets humaans aan dit linkse migratiebeleid. Open grenzen zorgen voor dode mensen. Stop deze gruwel en zorg voor een échte Middellandse Zeegrens.”

“Niets humaans aan”

Die mensensmokkelnetwerken worden ook almaar dodelijker. Toch blijft de migratiestroom over de Middellandse Zee aangroeien. Tussen juni 2022 en mei 2023 zetten zo’n 136.000 illegalen voet aan wal in Italië alleen. Dat zijn er meer dan tijdens de piek­jaren van de migratiecrisis rond 2016. Ook ngo’s, die vaak beschuldigd worden van het spelen van ‘migranten-taxi’ voor de Noord-Afrikaanse kust, spelen hierin een rol.

Ondertussen houdt de asielcrisis aan. In 2023 bereikten meer dan een miljoen asielmigranten de Europese Unie (EU), een toename van 20 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. Ook voor België bleven de cijfers torenhoog: in totaal werden ongeveer 35.000 officiële asielaanvragen ingediend in 2023, hoofdzakelijk door alleenreizende volwassen mannen.

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen