5.5 C
Brussel

Van Grieken (VB): “er komen alleen maar belastingen bij in dit land”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

“Er komen alleen maar belastingen bij in dit land.” Op het voorzittersdebat ‘Kaarten op Tafel’ van Horeca Vlaanderen pleitte Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken voor een grote kuis in het kluwen van belastingswetgeving en administratieve lasten: “Het moet fiscaal eenvoudiger en rechtvaardiger.”

Voor een verlaging van de belastingdruk en de administratieve lasten voor kleine zelfstandigen en particulieren is Tom Van Grieken alvast te vinden. Dat gaf de Vlaams Belang-voorzitter opnieuw aan in het groot voorzittersdebat ‘Kaarten op Tafel’ van Horeca Vlaanderen.

In de tv-studio’s van Play Zuid klaagde hij het fiscale “koterijsysteem” aan dat Vlaamse zelfstandigen het leven zuur maakt. “De enigen die daarvan beter worden zijn gespecialiseerde boekhouders. Daar moet je ook nog eens geld aan hangen nadat je een shift van 12 uur hebt gedraaid.”

“Er komen alleen maar belastingen bij”

“Er komen alleen maar belastingen bij in dit land”, volgens Van Grieken. De Vlaming die “zo hard werkt en zo veel belastingen betaalt” moet ontlast worden. “Het moet fiscaal eenvoudiger en rechtvaardiger.” Zo kunnen ook horecaondernemers zich opnieuw engageren waar ze dat zelf willen: tussen hun klanten.

Hierbij haalde de Vlaams Belang-voorzitter uit naar de Waalse veto’s die Vlaamse hervormingen keer op keer doen kelderen. “Je krijgt in dit land niets veranderd”, volgens Van Grieken. “Er is een andere democratie in het Zuiden” die een fundamentele hervorming van de fiscale en administratieve lasten blokkeert.

Lees ook:

Van Grieken neemt het op voor kleinste verdieners: “meer netto uit bruto”

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen