21.4 C
Brussel

Van Grieken schetst angstwekkend beeld van “multiculturele nachtmerrie”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Hoewel het afgelopen nacht ‘rustiger’ was, staat Frankrijk al een week in brand. Ook in Brussel is er al heftig gereld, vernield en brand gesticht. De amokmakers zijn vooral Maghrebijnse jongemannen die zich verwant voelen over landsgrenzen heen. Deze tribale, multiculturele factor is ook Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken niet ontgaan. Hij schetst een duister beeld, dat enkel erger zal worden als het beleid hetzelfde blijft.

Sinds het gebeuren in Nanterre werd Frankrijk ondergedompeld in allochtoon geweld, vergelijkbaar met de megarellen in 2005. Met de coronacrisis verdween het fenomeen een klein beetje naar de achtergrond, maar migrantenrellen zijn een frequent gebeuren bij onze zuiderburen en in Brussel en Antwerpen.

“Multiculturele nachtmerrie”

De oorzaken van het etnisch-tribaal geweld liggen onder meer bij het structureel falen van het integratie- en migratiebeleid, vinden oppositiepartijen als Rassemblement National en het Vlaams Belang.

Van Grieken somde zondag zo even de eindsom op na een kleine week van de “linkse multiculturele droom”. Dit “is een multiculturele nachtmerrie voor de burger”, tweet Van Grieken. “45.000 agenten op de been, aanslag op burgemeester, op priester… Honderden gewonden, bibliotheek in Marseille platgebrand, honderden brandstichtingen, duizenden auto’s verwoest, massale plunderingen.”

De cijfers die Van Grieken aanhaalt zijn indruk- en zorgwekkend. Helaas is het bijzonder te betwijfelen of deze gigantische reeks aan rellen en tribaal geweld de laatste zijn in Europa. Wordt sowieso vervolgd.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen