20.6 C
Brussel

Van Grieken: “Red onze boeren, want zonder boeren geen eten”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op de achtste dag van ‘Doe Ze Luisteren’ trok Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken vanuit Aalst richting Ninove. Tijdens zijn tocht hield hij halt in Denderleeuw, waar hij een gesprek had met een kapster en een landbouwer. Aangekomen in Ninove, werd de uitspraak van de Raad van State gevierd, zo meldt het Vlaams Belang in een persmededeling. “Wat een overwinning op de socialistische Vlamingenhater en Brusselse burgemeester Close”, klonk het bij Van Grieken. “De schorsing van het verbod op onze manifestatie was de enige juiste beslissing, maar nu is het aan de Vlaming. Kom op maandag 29 mei naar de protestmeeting.” 

Gisteren was de achtste dag van ‘Doe Ze Luisteren’, de tiendaagse wandeltocht van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Gisterenochtend vertrok hij vanuit het Oost-Vlaamse Aalst richting Ninove. Onderweg hield de voorzitter halt in Denderleeuw, waar hij zijn haar liet knippen bij een kapster. Die had erg te lijden gekregen tijdens de coronacrisis, daar ze verplicht haar deuren moest sluiten. Het bedrag dat ze ontving ter compensatie, moest ze opnieuw ophoesten bij haar belastingen. “Overal waar ik zelfstandige ondernemers ontmoet tijdens mijn wandeling, hoor ik hetzelfde verhaal”, zegt Van Grieken. “De lasten zijn veel te hoog in dit land en dat kan niet de bedoeling zijn. Hoog tijd dat er wordt bespaard op de overheid zélf in plaats van op onze hardwerkende ondernemers!”

Ander landbouwbeleid

Nog in Denderleeuw sprak Van Grieken met een landbouwer. De twee heren zijn het er grondig over eens dat het landbouwbeleid in Vlaanderen radicaal moet worden herdacht. ”Met het huidige beleid worden familieboerderijen en kleinere landbouwbedrijven tot sluiten gedwongen”, vindt de partijvoorzitter. “Het is genoeg geweest: red onze boeren, want zonder boeren geen eten.”

Aangekomen in Ninove ontmoette Van Grieken een zelfstandige hoteluitbater. “Bij alle mensen uit de horecasector hoor ik hetzelfde verhaal”, zo zegt Van Grieken. “Hoge lasten, pestmaatregelen en moeite om het einde van de maand te halen. Nochtans is dit een warme en sociale sector die mensen bij elkaar brengt en onze steun verdient.”

Raad van State

‘s Avonds was er nog een bijeenkomst in het Vlaams Huis bij Forza Ninove-kopman en Vlaams parlementslid Guy D’haeseleer. Er hing een uitbundige sfeer. Eerder die dag had de Raad van State immers het verbod van de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) opgeschort. De beslissing van het gerechtshof werd in Ninove uitgebreid gevierd. “Wat een overwinning op de socialistische Vlamingenhater en Brusselse burgemeester Close”, besluit Van Grieken. “De beslissing van de Raad van State was de enige juiste, maar nu is het aan de Vlaming.” De Vlaams Belang-voorzitter roept alle mensen op om aanwezig te zijn op 29 mei. “Als de Wetstraat niet naar de Volksstraat wil luisteren, brengen we de Volksstraat naar de Wetstraat!”

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen