9.7 C
Brussel

Van Grieken reageert op aanslag door asielzoeker “met ongekend motief”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een gijzelnemer en vermoedelijke terrorist is doodgeschoten door de Zwitserse ordediensten. De man – een Iraanse asielzoeker – had met een bijl en mes 14 passagiers en een machinist gegijzeld op een trein tussen Baulmes en Yverdon-les-Bains, in westelijk Zwitserland. Op sociale media reageert Vlaams Belang-kopman Tom Van Grieken met enig sarcasme over het – volgens de reguliere pers – “onbekende motief” en roept hij meteen en kordaat op om de “massale instroom van asielimmigranten te stoppen”.

Een gijzelsituatie in Zwitserland werd donderdagnacht beëindigd door de lokale politie. De gijzelnemer werd daarbij gedood. Hij hield 15 mensen tegen hun wil vast in een trein, gewapend met een bijl en mes. “Op dit moment zijn de motieven van de dader nog onbekend”, communiceerde de politie vrijdag na het incident.

Gezien de Iraanse achtergrond van de dader is het echter waarschijnlijk dat het gaat om een moslimfundamentalist met een mogelijk terrorisme motief – al dan niet in combinatie met psychiatrische aandoeningen.

Van Grieken: “Elke maand opnieuw komen er risicoprofielen binnen”

Van Grieken reageerde op X (Twitter) en Facebook dan ook sarcastisch op de reguliere media, die vaak minimaliserend spreken over ‘verwarde mannen’ of ‘ongekende motieven’.

“Een Iraanse asielzoeker gijzelde 4 uur lang 15 mensen, gewapend met een bijl en een mes”, tweet Van Grieken vrijdag. “‘Over zijn motief is niets bekend’. Het staat in ieder geval wél vast dat er ook bij ons elke maand opnieuw risicoprofielen binnenkomen. Reden te meer om de massale instroom te stoppen!”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen