20.6 C
Brussel

Van Grieken: “Politiek moet luisteren naar ontevreden Vlamingen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Tom Van Grieken, voorzitter van het Vlaams Belang, blikt alvast vooruit naar de protestmeeting die gepland staat op maandag om 14 uur. De Vlaams Belang-voorzitter vindt dat de politiek moet luisteren naar ontevreden Vlamingen, en organiseert daarom een heuse manifestatie. Brussels burgemeester Philippe Close (PS) probeerde eerder deze week die meeting te ondermijnen, maar de Raad van State besliste vrijdag dat ze toch door kan gaan. “Dit was de enige juiste uitkomst”, reageert Van Grieken bij Pal NWS.

De partijvoorzitter benadrukt de noodzaak van een beleid dat aandacht schenkt aan de specifieke behoeften en wensen van de Vlaamse bevolking. Van Grieken is dan ook meer dan tevreden over de uitspraak van de Raad van State.

“We staan op een jaar voor de verkiezingen. De regeringen in dit land hebben aangetoond er niks van te bakken”, aldus Van Grieken. “We willen het hen heel duidelijk maken dat het tijd voor ander en beter is. Het Vlaams Belang staat alvast klaar om de Vlamingen wel het beleid te geven dat ze verdienen.”

“Als we voelen dat de systeempolitici slecht slapen, zijn we tevreden”

Het is duidelijk dat de roep om verandering en meer luisterbereidheid van de politiek niet genegeerd kan worden, en dat er behoefte is aan een beleid dat de stem van de Vlamingen weerspiegelt, zo vindt het Vlaams Belang.

Op de vraag wanneer Van Grieken tevreden zal terugblikken op de protestmeeting komt dan ook een duidelijk antwoord: “Als we voelen dat de systeempolitici er slecht van slapen. We willen echt een krachtig signaal richting de Wetstraat sturen: we zijn het beu.”

Lees ook: 

Vlaams Belang haalt slag thuis bij Raad van State: protestmeeting gaat door

BRON:PalNWS
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen