6.6 C
Brussel

Van Grieken pleit voor samenwerking Europese partijen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vandaag vond in de Hongaarse hoofdstad Boedapest een conferentie plaats over de toekomst van Europees rechts. Een delegatie van het Vlaams Belang ontmoette daar Hongaars premier Viktor Orbán“Nationalisten moeten over de grenzen heen samenwerken”, stelt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in een mededeling. “We blijven streven naar een Europees samenwerkingsverband dat alle rechts-nationalistische en conservatieve partijen verbindt.

De conferentie werd georganiseerd door de EC/DA-groep die conservatieve partijen verenigt in de Raad van Europa. Aanwezigen voor het Vlaams Belang waren Bob De Brabandere, lid van de Raad van Europa, en voorzitter Tom Van Grieken. De Vlaams Belang-voorzitter was tevens één van de hoofdsprekers op het evenement.

Rechts-nationalistische partijen moeten samenwerken

Op de conferentie kwamen verscheidene thema’s aan bod, waarover de verschillende partijen van gedachten wisselden. Tevens werd de Vlaams Belang-delegatie ontvangen door de premier Orbán.

In Europa zijn rechts-nationalistische partijen zoals het Vlaams Belang aan een opmars bezig. Tevens worden in landen zoals bijvoorbeeld Zweden en Italië rechtse coalities gevormd. “We delen gemeenschappelijk waarden en moeten daarom samenwerken”, aldus Van Grieken. “Op langere termijn streven we naar structurele samenwerking tussen alle rechts-nationalistische partijen in Europa. De samenwerking in de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa kan als voorbeeld dienen voor een Europese nationalistische toekomst.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen