14.3 C
Brussel

Van Grieken over ‘feestvierende’ Turken: “Integratie is een leugen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Er zijn opnieuw beelden opgedoken van feestvierende Turken, wederom in het kader van de verkiezingsoverwinning van de Turkse president Recep Erdogan. Ditmaal vonden de ‘festiviteiten’ plaats in Brussel. Turken reden al claxonnerend door de straten reden en zorgden er voor heel wat verkeershinder. De Turkse presidentsverkiezingen waren in ons land al meermaals de oorzaak van geweld, chaos en feestvreugde. “En weer zien we dezelfde uitbundige taferelen in Brussel nadat Turkse staatsmedia Erdogan hebben uitgeroepen tot winnaar”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op Twitter. “Wie vindt dit normaal? Integratie is een leugen.”

Het is geen geheim dat veel Turken zich niet verbonden voelen met Vlaanderen. Uit onderzoek blijkt dat tijdens de eerste ronde de Turken in Vlaanderen massaal pro-Erdogan kozen, met ruim 72% van de stemmen. Nergens in Europa heeft een Turkse president(skandidaat) zoveel steun. Met de ruggensteun vanuit de Turkse diaspora mag het haast een wonder heten dat Erdogan een tweede ronde nodig had om zich te doen herverkiezen.

Ook Vlaams Parlementslid Sam Van Rooy hekelde eerder deze maand de gebrekkige integratie van de vele Islamitische Turken. “En ik citeer een Turkse kiezer aan een van die stembureaus in Vlaanderen: ‘Turken hebben allemaal een schotelantenne. We kijken Turkse TV, we volgen het Turkse nieuws, het is pas als we op straat komen dat we beseffen dat we in België zijn’”, zo zei hij bij een tussenkomst in het parlement. Ook bij de recentste festiviteiten haalde Van Rooy hard uit: “Verkiezingsoverwinning van de islamitische tiran Erdogan: dit zijn geen beelden uit Turkije maar uit Brussel.”

https://twitter.com/SamvanRooy1/status/1662891839857278979?s=20

Falend integratiebeleid

De feesttaferelen zijn een gevolg van het falend integratiebeleid in ons land. Dat vindt ook Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. En weer zien we dezelfde uitbundige taferelen in Brussel nadat Turkse staatsmedia Erdogan hebben uitgeroepen tot winnaar”, klinkt het. “Wie vindt dit normaal? Integratie is een leugen.”

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen