14.3 C
Brussel

Van Grieken: “Mijn favoriete scenario is een Agalev-scenario”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In de podcast Toogpraat heeft de voorzitter van het Vlaams Belang Tom Van Grieken benadrukt dat het Vlaams Belang graag deel wil uitmaken van de volgende Vlaamse regering. Dat zei hij in een gesprek met ondernemer en woke-criticus Paul Boonefaes. “Mijn favoriete scenario is een Agalev-scenario”, aldus de voorzitter van het Vlaams Belang in Toogpraat. “Ik denk dat je heel assertief moet zijn.” Hij verwees daarbij onder meer naar de N-VA. Die partij weigert volgens Van Grieken een offensief tegen de woke-waanzin te starten.

Paul Boonefaes is ondernemer en pendelt tussen Vlaanderen en Portugal. Hij maakt zich zorgen om de totalitaire woke-ideologie en schreef daarom het boek ‘Stop! Waarom Woke niet deugt.’ Als woke-expert werd hij door Tom Van Grieken uitgenodigd in de podcast ‘Toogpraat’.

Van Grieken haalt aan dat een partij die aan verkiezingen deelneemt ook de moet kans krijgen om te besturen. Als het Vlaams Belang aan de macht komt, zal het compromissen moeten sluiten. “Mijn favoriete scenario is dan ook een Agalev-scenario”, verklaarde de partijvoorzitter. “Agalev heeft maar 4 of 5 keer in de regering gezeten, maar heeft beslissingen genomen die niet meer terug te draaien zijn.”

 “Als je de macht hebt, moet je ze durven gebruiken”

Het moet wel de bedoeling zijn om effectief dingen te veranderen. Van Grieken is dan ook op zijn hoede voor grote machtspartijen die geen echte tegenstem vertegenwoordigen. “Als je de macht hebt, moet je ze durven gebruiken”, klinkt het. Het Vlaams Belang wil dan ook een einde maken aan de subsidiestroom naar extreemlinkse organisaties zoals Unia, die het woke gedachtegoed propageren.

Bart De Wever en de N-VA praten veel over woke, maar doen er weinig aan. Dat merkt ook Boonefaes op: “Wat ik mis, zijn inderdaad daden. Die spreidstand wordt zeer groot.” Volgens de ondernemer is het onmogelijk om compromissen te sluiten met de ‘woke’ers’, iets wat de N-VA in Antwerpen wel doet. “Bart De Wever gaat wel mee met roetpiet.” Ook in het onderwijs laat de N-VA woke begaan. Het Vlaams Belang wil op dat vlak geen compromissen sluiten. “We hebben het gelijk aan onze kant”, besluit Van Grieken.

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen