6.6 C
Brussel

Van Grieken: “Manifesteren doen we ook voor zij die er niet meer bij zijn”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op de negende dag van ‘Doe Ze Luisteren’ heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken Oost-Vlaanderen achter zich gelaten en wandelde hij Vlaams-Brabant binnen. Hij ontmoette in Lennik een aantal motorrijders, bracht een bezoek aan een dierenasiel en hield halt bij het graf van voormalig Vlaams Parlementslid Joris Van Hauthem. “Als we op pinkstermaandag in Brussel manifesteren, doen we dat niet alleen voor toekomstige generaties, maar ook voor zij die er niet meer bij zijn”, klonk het. ’s Avonds was er in Dilbeek nog een bijeenkomst, zo meldt het Vlaams Belang in een persbericht

Gisteren was de negende dag van ‘Doe Ze Luisteren’, de tiendaagse wandeltocht waarbij Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken van West-Vlaanderen naar Brussel stapt. Zaterdagochtend vertrok hij vanuit het Oost-Vlaamse Ninove naar Vlaams-Brabant. Zijn eerste stop was Lennik, waar hij een ontmoeting had met een groep motorrijders. “Vlaanderen is te weinig voorzien op motorrijders”, aldus Van Grieken. “Gladde wegen en onveilige situaties leiden tot ongevallen en veiligheidskleding voor motorrijders aan 21 procent btw wordt belast. Veiligheid mag geen luxe zijn en het Vlaams Belang blijft zich inzetten voor deze weggebruikers.”

Nog in Lennik bezocht de Vlaams Belang-voorzitter een dierenasiel. Hij sprak er met de uitbaatster en stak er zelf de handen uit de mouwen. “Een huisdier is niet voor even, maar voor het leven”, zo liet Van Grieken optekenen. “Een uitspraak die me door het hoofd schiet bij het zien van tientallen achtergelaten of verwaarloosde dieren in dit asiel. De overheid moet strenger toezien op de verkoop én op het houden van dieren.”

“Als we op Pinkstermaandag in Brussel manifesteren, doen we dat niet alleen voor toekomstige generaties, maar ook voor zij die er niet meer bij zijn”

Van Grieken vervolgde zijn tocht naar het kerkhof van Lennik, waar hij de tijd nam om halt te houden bij het graf van Joris Van Hauthem. Die laatste was jarenlang trouw parlementslid voor het Vlaams Belang, maar overleed bijna tien jaar geleden aan de gevolgen van kanker. “Als we op Pinkstermaandag in Brussel manifesteren, doen we dat niet alleen voor toekomstige generaties, maar ook voor zij die er niet meer bij zijn”, aldus Van Grieken. “Dat we vandaag zo sterk zijn als partij hebben we te danken aan mensen zoals Joris.”

’s Avonds was de voorzitter nog te gast op een bijeenkomst in Dilbeek. Van Grieken sprak er de aanwezigen toe en riep nogmaals op om maandag naar Brussel af te zakken. “Ik ben ongelofelijk blij in Dilbeek te zijn, waar Vlamingen thuis zijn”, besloot de voorzitter. “De Raad van State heeft kipkap gemaakt van het verbod van de Brusselse PS-burgemeester. Wij mogen en wij zullen betogen! Ik hoop jullie allen talrijk aanwezig te zien in Brussel op het Albertinaplein om 14u. Als die politici niet willen luisteren naar de stem van de Vlamingen, doen we ze luisteren!”

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen