14.3 C
Brussel

Van Grieken maakt “constructief voorstel” over illegaal asielcentrum in Koksijde

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft een opmerkelijk en naar eigen zeggen “constructief voorstel” gemaakt op Twitter ten aanzien van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (cd&v). Dit nadat afgelopen weekend bleek dat de asielcentrum-uitbreiding in Koksijde illegaal is gebouwd. Zonder vergunning zijn daar 37 wooncontainers geplaatst. “De Moor doet zelfs geen moeite om het te regulariseren.”

Het asielcentrum in Koksijde heeft zonder enige vergunning 37 wooncontainers in hun tuin geplaatst. Opmerkelijk, want de situatie sleept al een half jaar aan en er is niets veranderd. Burgemeester Marc Vanden Bussche (LB) klaagde de situatie eind vorige week aan. “Straks staan er meer containers in Koksijde dan in de haven van Zeebrugge.”

Hij krijgt nu gelijk van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

“Iedereen tevreden” met “constructief voorstel” van Van Grieken

“De Moor doet zelfs geen moeite om het te regulariseren”, tweet Van Grieken. “In 2024 gaan [cd&v en andere meerderheidspartijen] weer collectief verbaasd zijn dat de politieke elite afgestraft wordt…”

En Van Grieken maakt ook een “constructief voorstel”. “Doek gewoon dat hele asielcentrum op”, luidt het. “De Moor moet het niet regulariseren en de Vlamingen tevreden.” De Vlaams Belang-kopman sloot zijn tweet af met een knipogende emoji.

Op de twitterpagina van De Moor is het intussen al drie dagen stil.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen