14.7 C
Brussel

Van Grieken licht tipje van sluier protestmeeting ‘Doe Ze Luisteren’

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op pinkstermaandag sluit Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zijn wandeltocht ‘Doe Ze Luisteren’ af met een grote protestmeeting op het Brusselse Albertinaplein. Hij blikt voor de camera van V-NIEUWS alvast vooruit op de grootse manifestatie. “Minder migratie, minder onveiligheid, minder belastingen en vooral méér Vlaanderen en méér democratie, waaronder een bindend referendum”, dat is de boodschap die hij meeneemt naar de protestmeeting van morgen. 

Van Grieken vertrok op 19 mei vanuit Oostende richting Brussel. Hij hield daarbij halt in verschillende gemeenten en ging in gesprek met gewone Vlamingen. “Het Vlaams Belang is een volkspartij die niet alleen in de Wetstraat vertoeft”, zei hij daar eerder over. De voorzitter heeft dan ook heel wat opgestoken uit die gesprekken. “Ik heb geleerd dat mensen het echt beu zijn dat die politieke elite in Brussel niet luistert naar gewone Vlaming”, klinkt het. “Die gewone Vlaming heeft het moeilijk op het einde van de maand en voelt zich steeds meer een vreemde in zijn eigen gemeente of dorp.”

Van Grieken blikt verder ook vooruit op de geplande manifestatie aan het Brusselse centraal station. Hij wil de politieke elite doen luisteren naar het volk. De kloof tussen de traditionele partijen en de Vlamingen is immers groter dan ooit, luidt het.

Dat is ook meteen de boodschap die het Vlaams Belang wil meegeven op de grote protestmeeting. “Onze eisen zijn heel duidelijk”, aldus Van Grieken. “Minder migratie, minder onveiligheid, minder belastingen en vooral méér Vlaanderen en méér democratie, waaronder een bindend referendum.”

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen