22.2 C
Brussel

Van Grieken in #BelRiadh: “Vlaams Belang wil rechts en Vlaams beleid”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Woensdagavond was de partijvoorzitter van het Vlaams Belang, Tom Van Grieken, te gast bij #BelRiadh. De voorzitter gaf daarbij inzicht over onder meer de aankomende verkiezingen in 2024. Het Vlaams Belang streeft naar een regeringsdeelname en benadrukt dat ze geen zelf cordon hanteren jegens andere partijen. “Als de kiezers ons de kans geven om de grootste partij te worden, dan hebben we wat dan heet het initiatiefrecht en dan zullen we alles op alles zetten om Vlaanderen een rechts beleid te geven”, zo zei Van Grieken tijdens de VRT-uitzending.

“Wij kennen geen cordon sanitaire, wij nodigen alle partijen uit en we kijken wie er mee een rechts en Vlaams programma wil uitvoeren”, zegt Van Grieken “En de N-VA-achterban zal waarschijnlijk iets meer voelen voor dat beleid.”

Niettemin sluit het Vlaams Belang geen samenwerking uit met andere partijen dan de N-VA. “Het Vlaams Belang vindt dat een regering moet werken met goede ideeën, ook als die van anderen afkomstig zijn.”

Een echte Vlaming?

Bij de vragen over identiteit en wat dan een echte Vlaming maakt, antwoordde Van Grieken: “Het Vlaams Belang hanteert geen strikte criteria om een ’echte Vlaming’ te definiëren”, zo zei Van Grieken. “Ik heb geen checklist, uw verleden kunt u niet veranderen, maar mensen moeten zich de vraag stellen ‘waar ligt mijn toekomst?’. Als die toekomst in Vlaanderen ligt, dan ben je Vlaming.”

Eerder zei Van Grieken al herhaaldelijk dat het Vlaams Belang het Vlaanderen van morgen wil maken met de mensen die hier nu zijn, maar niet met “diegenen die hier zijn om te profiteren, criminaliteit te plegen of een fundamentalistische islam te propageren.”

BRON:VRTNWS
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen