5.8 C
Brussel

Van Grieken: “Eerste worden en erna onze mensen op eerste plaats zetten”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang laat alle andere partijen achter in het stof. Dat blijkt zo in een nieuwste peiling. De partij haalt meer dan een kwart van de stemmen binnen. “Maar: voetjes op de grond. Het is nog zes maanden waarin we nog hard campagne moeten voeren en veel gaan luisteren naar de Vlamingen”, aldus partijvoorzitter Tom Van Grieken. Die schetst echter wel het belang van de grootste partij worden. “Enkel zo kunnen we de Vlaming geven wat hij al zo lang wil.”

Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou het Vlaams Belang van kopman Tom Van Grieken zelfs de monsterscore van de PVV in Nederland verbeteren. Het Vlaams Belang zou immers elke andere partij ver achter zich laten met een gepeild percentage van 27,5%. Dat blijkt uit data van GvA en Het Nieuwsblad. Het is inmiddels de negende peiling op een rij waarin het Vlaams Belang de grootste partij van het land blijkt.

“Genoeg geweest dat Vlaming enkel goed is om te betalen”

En dat laatstgenoemde gegeven is van cruciaal belang, zegt Van Grieken voor de camera van V-NIEUWS. “Voetjes op de grond”, zo zegt de Vlaams Belang-voorzitter eerst. “Het is nog zes maanden waarin we nog hard campagne moeten voeren en veel gaan luisteren naar de Vlamingen. De tegenstanders gaan alles uit de kast halen om dit resultaat te verhinderen.”

Maar “laat ons samen hopen dat we dit resultaat kunnen neerzetten bij de verkiezingen”, vervolgt Van Grieken. “Want enkel als het Vlaams Belang de grootste partij is bij de verkiezingen, kunnen we die Vlamingen eindelijk het beleid geven waar ze al zo lang voor stemmen en dat is een beleid waar onze mensen op de eerste plaats komen.”

En van de eerdere verklaring door partijvoorzitter Bart De Wever (N-VA) is van Grieken niet onder de indruk. Die eerstgenoemde zei zondag dat het Vlaams Belang het verschil niet zou kunnen maken. Volgens Van Grieken danst De Wever “naar de pijpen van de PS”, maar “als de Vlaming wil dat het Vlaams Belang hun belangen vertegenwoordigt, heeft de PS zich daar naar te schikken. Het is genoeg geweest dat de Vlaming alleen maar goed is om te betalen.”

Lees ook:

Vlaams Belang verplettert andere partijen in nieuwste peiling

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen